Mi az, amit az akupunktúráról tudni kell?

Az akupunktúra a kínai orvoslás egyik ága. Ez az ősi kínai gyógymód csak egy része a keleti orvoslásnak, hiszen régebben az orvosok Kínában alkalmazták a gyógynövényes kezeléseket és a masszázsokat is. Nem volt ritka a köpölyözés sem és a sebészeti beavatkozásokat is igen korán a gyakorlatban is alkalmazták. I.e. 10.000 és 4.000 év körüli időszakból származó leletek szerint már ekkor az úgynevezett pien-eket használták az akupunktúrás kezelésekre.

A Sárga Császár Belgyógyászati Könyve az I.e. 3. századból maradt ránk és még ma is az egyik legősibb orvosi könyvnek tekinthető. Az akupunktúrás kezeléseket Magyarországon eddig csak orvosok végezték, de ma már kaphatóak olyan elektro-akupunktúrás készülékek is, amelyeket mi saját magunk használhatunk otthonunkban. Szakemberek ajánlásával készültek el ezek a készülékek, így teljesen biztonságos azok használata.

A hagyományos akupunktúrás kezelések során a test meghatározott pontjaiba tűket szúrnak és azokat mozgásba is hozzák. Az akupunktúrás pontok ingerlésével hatással lehetünk egészségünkre. Megelőzésre és gyógyításra is kiválóan alkalmas. Az akupunktúrás kezelés alatt érintett pontok az úgynevezett meridiánok. Ezeket a pontokat egy csatornaként kell elképzelni, amelyek életenergiát szállítanak.

Akupunktúra

Akupunktúra

Aki részt vett már akupunktúrás kezelésen az jól tudja, hogy nem is fáj annyira, mint amennyire az a köztudatban él. Érdemes egy-egy betegség természetes gyógymódjaként alkalmazni az akupunktúrás kezelést, hiszen ártani nem árt és még az is elképzelhető, hogy javulást hoz, egészségi állapotunkban!