Mi is a hipnozis illetve az önhipnózis?

A hipnózis a tudat egy megváltozott állapota. Néhány ember úgy írja le a tapasztalatát, mint egy nagyon koncentrált tudatállapotot. Azt mondják nagyon pihentnek és nyugodtnak érzik magukat a hipnózis közben. A hipnózis alatt az elme nyitottabbá válik a javaslatokra…

[wp_ad_camp_1]

A hipnózis igazából egy természetes mentális állapot. Például a gyermekek sokszor alkalmaznak önhipnózist miközben képzeletbeli játékokat játszanak. A művészek és a sportolók is gyakran alkalmazzák a teljesítmény fokozására. Mivel az emberek jobban reagálnak a javaslatokra hipnózis alatt, könnyebben megoldják a gondolatok, érzések, rossz szokások szabályozását.
A páciensek jól tudják hasznosítani a hipnózis alatt történt változásokat a fejlődésükre utána az általános tudati állapotukban is.

Hipnózis

Hipnózis

Például a hipnózis kiválóan alkalmazható nyugtalanság ellen,fájdalom ellen illetve orvosi beavatkozások során a diszkomfort csökkentésére. Angolul tudók elolvashatják: Mind-Body Medicine: An Overview a hipnózis orvosi felhasználásáról. A cikket az USA alternatív gyógyászati központja jegyzi. Milyen mítoszok lengik körül?

Van néhány tévhit a hipnózissal kapcsolatban. Nézzük a tényeket::
Amit Nem csinál a hipnózis:
Nem engedi, hogy a terapeuta átvegye a kontrollt a páciens elméjén.Nem altatja el a pácienset. Nem felejteti el a pácienssel,hogy mi történt a kezelés alatt. Nem tud semmit csináltatni a klienssel, ami az akarata ellen van.