Mibe fektessem a pénzem 2023-ban?

A napjainkban tapasztalható infláció hazánkban sokakat elgondolkodtatott, így egyre többen keresnek alternatívákat, amikbe befektethetik a pénzüket. Annak érdekében, hogy jó döntést hozz, mindenképp érdemes tájékozódni és megismerni a különféle befektetési lehetőségeket.

Mibe fektessem a pénzem 2023-ban kérdés sokakat foglalkoztat. Érdemes megismerned először is a megtakarítás fogalmát, mely a vagyon azon részére értendő, amely nem kerül elköltésre, mert például egy adott cél érdekében félre teszed. A megtakarítás akkor is jól jön, ha esetleg váratlan anyagi kiadás keletkezik. A befektetésre kizárólag a megtakarítás után érdemes gondolni, nem célszerű a teljes vagyont egy az egyben befektetni. A befektetés általában hosszútávra szól, ezért is érdemes elkülöníteni tőle a megtakarítást. A kettő közt az is különbség, hogy a befektetés esetében elvárt, hogy hozamot generáljon, míg a megtakarítás esetében ez nem elvárható. A befektetési döntést során több szempontot is figyelembe kell venni, mint például az időtáv, a befektetésre szánt összeg, a kockázatvállalási hajlandóság és az elvárt hozam.

Befektetés 2023

Befektetés 2023

Rengeteg opció közül tudsz választani, ha szeretnél befektetni. Népszerű megoldás az ingatlan vásárlás, majd bérbeadás. Ez esetben ne csak egy telekre vagy házra gondolj, hanem akár egy parkolóhely, garázs vagy tároló is szóba jöhet. A részvények vásárlása esetén ha egyszerűem akarunk fogalmazni, megveszed a cég részvényét, így tulajdonostárs leszel és osztalékra leszel jogosult. Az állampapír vásárlása esetén kötvényt vásárolsz, amely a részvényekkel szemben nem tulajdonviszonyt, hanem hitelviszonyt testesít meg. Ha szeretnél képbe kerülni a befektetések világával és hasznos tippekre van szükséged, akkor látogass el a moneymarathon.hu weboldalra!