Miért 2023-ban az utazás izgalmasabb, mint valaha?

Nehéz elhinni, de a világ ismét a helyére áll. Bár a 2022-es év egy hektikus utazási évnek mondható, tele következetlen utazási követelményekkel, rengeteg késéssel és törölt járattal, valamint rengeteg elveszett poggyásszal, ez nem tarthat vissza attól, hogy izgatottan várjuk az újévi utazások megtervezését.

Az utazások nagyon sokat jelenthetnek különböző emberek számára: egy pillanat a kikapcsolódásra és egy ismeretlen helyre való elkalandozás, egy lehetőség az egész család szórakoztatására, vagy egy lehetőség a személyes szenvedélyek és érdeklődési köröknek való hódolására. Itt az ideje, hogy elkezdjük mindezt megtervezni. Mára a világjárványhoz kapcsolódó utazási korlátozások többsége enyhült, vagy teljesen feloldódott, így 2023-ban könnyebbé válik a nemzetközi utazás. A nemzeti elszigeteltségben eltöltött hosszú időszakok után az olyan népszerű úti célok, mint Japán és Új-Zéland újra megnyíltak a beoltott utazók előtt (nincs tesztelés), míg mások, például Ausztrália teljesen elvetette az oltási követelményeket. Az olyan országok, mint Olaszország és Franciaország, szintén felhagytak a „zöld igazolvány” rendszerével, csökkentve ezzel az utazás előtti extra papírmunkát. Csak ügyeljen arra, hogy mindig kétszer ellenőrizze az úti cél esetleges vízum- és beutazási követelményeit, tartsa be a helyi maszkviselési előírásokat, és tegye meg azt, amit helyesnek érez, ha biztonságos úton szeretne maradni.

Idén új járatokat fognak megjeleníteni. Csak hogy néhányat említsünk: a Delta járatot indít Detroitból Izlandra; a dél-amerikai LATAM légitársaság összeköti Los Angelest São Paulóval; A British Airways Londonból Cincinnatiba repül, összekötve az Egyesült Királyságot az Egyesült Államok középnyugati részével; a JetBlue pedig Bostonból és New Yorkból indít járatokat Párizsba.