Miért fontos a téligumi?

Ma Magyarországon nagyon sokan felelőtlenül vágnak neki a hideg évszaknak és gépjárművükön nem cserélik le a gumikat télire, hanem az agyonhajszolt nyári kerekekkel vágnak neki a fagyos és jeges utaknak. Ez nagyon nagy felelőtlenség, amelyet érdemes újragondolni. Ma már nagyon sok téligumi akciót hirdetnek meg, így a gumik ára már nem lehet kifogásoló tényező ebben a tekintetben.

A nyári gumikkal minden gépjármű megcsúszik az úton akár, akarjuk akár nem, ez már sajnos nem rajtunk múlik. Sokan nem is tudják eldönteni, hogy melyik a legmegfelelőbb téligumi és nem is nagyon tudják eldönteni még vásárláskor sem. Érdemes a téli gumi megvásárlása előtt az egyes gyártók téligumi tesztjeit feltérképezni az interneten, vagy akár kedvenc autószerelőnktől is tanácsot kérhetünk. Vannak olyan téligumik, amelyek jeges és havas területen kiválóak, ám amint nedves talajra érkeznek, megcsúszhatnak.

Téligumi

Téligumi

Azok a gumik, amelyek a nedves utakon helytállnak, nagyon gyorsan elkopnak így esélyes hogy egy téli időszak alatt akár két szettet is elfogyaszthatunk belőle. Minden esetben érdemes új téli gumit vásárolni, hiszen a biztonság nagyon fontos Önnek és utasainak is! Vásárláskor nagyon figyeljünk oda a minőségbiztosítási jelre, amely igazolja hogy a gumit olyan körülmények között gyártották, amely megfelel a jogi előírásoknak. A legjobb tanács az, hogy minden vásárlás előtt mérlegeljük, hogy milyen útviszonyoknak kell, hogy megfeleljen majd a legtöbb esetben téligumink. Ha ezt sikerül eldöntenünk, akkor már a vásárlás is mindjárt könnyebben lebonyolítható.