Miért hasznos a kardamom fogyasztás?

A kardamom a harmadik legdrágább fűszer a világon. A kardamom javítja a szív saját vérellátását, aminek köszönhetően sokkal energikusabbá válhatunk és a mindennapokban is jobban tudjuk viselni a terhelést.

[wp_ad_camp_1]

Kardamom vagy teljes nevén a zöld kardamom, a világ egyik legelismertebb és egyben legősibb fűszere. Így nem csoda, hogy a fűszerek királynőjeként szokás emlegetni. Amellett, hogy jót tesz a szívnek, a zöld kardamom számos egyéb jótékony hatással is rendelkezik. Például nyugtatja az idegrendszert, így nagyon hasznos mindazok számára, akik stresszes életmódot élnek. A zöld kardamom elősegíti az érzelmek kibontakozását és a pozitív életszemléletet. Indiában úgy tartják, hogy a kardamom fogyasztása serkenti a szívet és az elmét. Mivel oldja a szorongást és ellazít, ezért természetes antidepresszánsként is használható. A kardamom többek közt zsírégető képessége miatt is közkedvelt, különösen a fogyókúrázok körében. A tapasztalatok azt mutatják, hogy főleg a hasi zsírral szemben hatásos a kardamom, így akinek ezen a téren vannak problémái, az bátran fogyaszthatja!

Kardamom

Kardamom

Egy tanulmány arra is rávilágított, hogy a kardamom hatására a glükózzal szembeni tolerancia és a vérben lévő vérlemezkék száma is megemelkedik. Szénhidrát vagy zsírdús étrend mellett különösen hasznos a kardamom fogyasztása. Ráadásul a kardamom kiváló memória javító, fokozza az intelligenciát, ráadásul sokkal örömtelibbé tesz. Tehát összeségében hangulatjavító hatással is rendelkezik. A fentiekből jól látható, hogy a kardamom fogyasztása igazán hasznos, éppen ezért célszerű beépíteni az étrendbe. Akár kapszula formában is fogyaszthatja. Ehhez látogasson el a tenmag.hu webáruházba, ahonnan meg tudja rendelni a vegánok és vegetáriánusok számára is ideális kardamom kapszulát!