Miért nem tart sokáig a parfüm illata?

Egy jól megválasztott parfüm tökéletes megjelenést kölcsönözhet a viselőjének és teljesé teheti az összhatást. ám sokszor érhet bennünket csalódás, hogy a drágábbnál-drágább parfümök illata igen rövid idő alatt elillan.

Igazán érdekes felvetés lehet az, miszerint amilyen drága egy parfüm olyan hosszan tarja az illatát. Tehát egyes vélemények szerint, minél magasabb az ára, annál tartósabb az illat is. Ez a felvetés nem is annyira alaptalan, ugyanis a drágább parfümöknél sok esetben koncentráltabb az illat. Ám mi van, akkor, ha egy ilyen koncentráltabb illat, sem marad meg sokáig a bőrünkön? Egyesek szerint vannak olyan trükkök, mellyel elérhetjük, hogy a magunkra fújt illatok akár egész napon át elkísérjenek bennünket. Mi most ennek jártunk utána. A kérdésre a válasz igen egyszerű, vagyis a parfümök a legtöbb esetben azért nem bizonyulnak túl tartósnak, mivel nagyon száraz a bőrünk. Ugyanis a bőrünk által termelődő faggyú, mint egy illat fixálló úgy hat. Vagyis, akinek túl száraz a bőre, annak nincs ami megtartsa az illatot. Ám nekik is van pár tippünk, hogyan őrizhetik meg hosszan a parfüm illatát.

Parfüm

Parfüm

A parfümről fontos tudni való, hogy a parfüm molekulák a bőrünkből szabadulnak fel és ez az illat, amit a környezetünk is érez. Továbbá elmondhatjuk még azt is, hogy az illat, könnyebben szabadul fel, akkor, ha fűtött a bőr felülete. Többek között ezért is célszerű a test melegebb pontjain alkalmazni, mint pl. csukló, alkar, nyak. Jó praktikának bizonyul még az is, hogy a pulzuspontokat zsíros krémmel bekenjünk, majd utána fújunk rá parfümöt. Így az alkalmazott krém egy bizonyos fixálóként működik. Továbbá még azt a praktikát is kipróbálhatjuk, hogy a parfümöket nem a bőrünkre, hanem a ruhánkra fújjuk. Igaz, így nem lép reakcióba, de nagyon hasznos lehet különösen nyári napokon, amikor többet izzadunk.