Miért nem tart sokáig a parfüm illata?

Egy jól megválasztott parfüm tökéletes megjelenést kölcsönözhet a viselőjének és teljesé teheti az összhatást. ám sokszor érhet bennünket csalódás, hogy a drágábbnál-drágább parfümök illata igen rövid idő alatt elillan.

[wp_ad_camp_1]

Igazán érdekes felvetés lehet az, miszerint amilyen drága egy parfüm olyan hosszan tarja az illatát. Tehát egyes vélemények szerint, minél magasabb az ára, annál tartósabb az illat is. Ez a felvetés nem is annyira alaptalan, ugyanis a drágább parfümöknél sok esetben koncentráltabb az illat. Ám mi van, akkor, ha egy ilyen koncentráltabb illat, sem marad meg sokáig a bőrünkön? Egyesek szerint vannak olyan trükkök, mellyel elérhetjük, hogy a magunkra fújt illatok akár egész napon át elkísérjenek bennünket. Mi most ennek jártunk utána. A kérdésre a válasz igen egyszerű, vagyis a parfümök a legtöbb esetben azért nem bizonyulnak túl tartósnak, mivel nagyon száraz a bőrünk. Ugyanis a bőrünk által termelődő faggyú, mint egy illat fixálló úgy hat. Vagyis, akinek túl száraz a bőre, annak nincs ami megtartsa az illatot. Ám nekik is van pár tippünk, hogyan őrizhetik meg hosszan a parfüm illatát.

Parfüm

Parfüm

A parfümről fontos tudni való, hogy a parfüm molekulák a bőrünkből szabadulnak fel és ez az illat, amit a környezetünk is érez. Továbbá elmondhatjuk még azt is, hogy az illat, könnyebben szabadul fel, akkor, ha fűtött a bőr felülete. Többek között ezért is célszerű a test melegebb pontjain alkalmazni, mint pl. csukló, alkar, nyak. Jó praktikának bizonyul még az is, hogy a pulzuspontokat zsíros krémmel bekenjünk, majd utána fújunk rá parfümöt. Így az alkalmazott krém egy bizonyos fixálóként működik. Továbbá még azt a praktikát is kipróbálhatjuk, hogy a parfümöket nem a bőrünkre, hanem a ruhánkra fújjuk. Igaz, így nem lép reakcióba, de nagyon hasznos lehet különösen nyári napokon, amikor többet izzadunk.