Milyen a jó sportöltözet?

Akár kinti, akár benti sportolásról van szó, vitathatatlan, hogy a megfelelően megválasztott, funkcionális sportruhák nagyban hozzájárulnak a komfortérzet fenntartásához, jó felszerelésben az igazán izzasztó edzéseket is teljesen más megélni, mint egy régi, kinyúlt pólóban.

[wp_ad_camp_1]

Az igazán jó sportöltözet egyik ismérve kinti és benti edzéshez, hogy jól lélegző, nedvességelvezető, jól szellőző és hamar száradó, nem gyűrődő, speciális kidolgozású anyagból készül. Az anyag mellett a szabásnak is fontos szerepe van, egy kényelmetlen, rosszul szabott darabban akkor sem fogjuk jól érezni magunk edzés közben, ha az anyag minden igényt kielégít. A korszerű ruhákon szellőzőnyílások vannak kialakítva, amik tovább növelik a komfortérzetet. A modern sportöltözékek egyik legújabb irányvonalát a különféle kompressziós sportruhák jelentik. Ezek az öltözékek a testet enyhe nyomás alatt tartják, ami segíti az izmok tökéletesebb munkavégzését és az edzés utáni regenerálódást is megkönnyítik.

A kinti sportoláshoz olyan öltözéket kell választani, amiben a komfortérzet egy gyorsan jött záporban sem veszik el. Az OMNI-SHIELD termékek lepergetik a folyékony szennyeződéseket ellenállnak az esőnek is. Az OMNI-DRY termékek ultralélegző membránok, kimagasló vízálló és izzadságelvezető képességgel rendelkezik. Az OMNI-HEAT ruházat olyan hőtükrös technológiájú sportöltözetet jelent, ami belül tartja a test által megtermelt hőt, viszont a keletkező párát, izzadságot kivezeti. Szeles idő ellen is gyártanak speciális OMNI-WIND-BLOCK termékeket, amelyek lélegző képességet biztosítanak viselőjük számára, megakadályozzák a szél behatolását, a keletkező párát pedig kivezetik, biztosítva a komfortos viseletet. Hidegebb időben mindig több réteg ruhát viseljünk, az alsó réteg legyen nedvességelvezető, úgynevezett aláöltözet.