Milyen dolgokat nem érdemes a mikrohullámú sütőbe helyezni?

Mára már szinte minden háztartásban megtalálható a mikrohullámú sütő, hiszen a mindennapok során nagy segítség lehet. Mindenki tudja, hogy ennek az elektronikai eszköznek a használata könnyű és egyszerű, azonban érdemes megjegyezni, hogy melyek azok a dolgok, amelyeket tilos a mikróba helyezni.

[wp_ad_camp_1]

Rengeteg embernek a szokása, hogy a gyors éttermekből hazahozott ételeket papírdobozzal együtt helyezi a mikrohullámú sütőbe. A papírzacskók, vagy dobozok a melegedés során meggyulladhatnak, és a rajtuk levő ragasztóanyag miatt mérgező füstöt bocsájthatnak ki. Az egész tojásokat nem ajánlott a mikróba főzni, mivel nagyon magas hőmérsékletet érhet el, és ennek következtében felrobbanhat. A legbiztonságosabb a hagyományos módszer, azaz 100 fokos vízben főzni a tojásokat. A hungarocell ételtárolókról első látásra mindenki azt mondaná, hogy nyugodtan behelyezhető a mikrohullámú sütőbe, azonban kevesen tudják, hogy a hő hatására a doboz, edény megolvadhat, és ennek következtében az ételbe mérgező anyagok jutnak.

Mikrohullámú sütő

Mikrohullámú sütő

Természetesen azok műanyag tányérok mikróba helyezhetőek, amelyeken megtalálható a szükséges jelzés. A chili paprikáról tudni kell, hogy a mikrohullámú sütőbe képes túlmelegedni, és begyulladni. Ezt az ételt tilos behelyezni az elektronikai eszközbe, mivel a lángok akár emberi sérülést is okozhatnak. Értelmetlen a szőlőt mikróba melegíteni, de mégis ajánlott tudni, hogy a gyümölcs a chili paprikához hasonlóan képes lángra kapni. Ha alufóliát, vagy fémszálakkal díszített tányért helyez a mikrohullámú sütőbe, akkor nagy az esélye annak, hogy az elektronikai eszköz elromlik. A joghurtos, margarinos dobozok sem alkalmasak mikrózásra, mivel könnyen megolvadhatnak.