Ne tedd fejed a nyaktiló alá!

Nincs nő, aki ne panaszkodna arról, hogy az állásinterjúkon kisebb vagy nagyobb mértékben, de diszkrimináció érte volna. Életkor, gyermekek száma a leggyakoribb ok. Mit ne tegyél tehát semmiképp, hogy az óhajtott állást elérd?

[wp_ad_camp_1]

Ne írd be az életrajzodba az életkorodat, a családi állapotodat és a gyerekeid számát!

Nem vagy köteles megadni magadról személyes adataidat, ha nem szeretnéd. A munkaadó cégeknek nincs joguk az életkorod vagy családi állapotod alapján dönteni arról, megfelesz-e a pozícióra vagy sem.

Ne jöjj zavarba, és ne mondd el őszintén terveidet, ha családalapítási szándékodról kérdeznek a felvételi beszélgetésen, hanem röviden térj ki a válasz elől.

Vázolj fel magadnak előre néhány olyan választ, amivel elkerülheted ezeket a kínos helyzeteket. Légy magabiztos és add tudtára a felvételiztetőnek, hogy terveid csakis rád tartoznak.

Ne sajnáltasd magadat, ne hivatkozz nehéz helyzetedre, ne így akarj szimpátiát kelteni magad iránt.

Az önsajnálat rossz motiváció bármelyik állás betöltéséhez. Senki sem fog sajnálatból alkalmazni. Ehyelyett öszpontosíts inkább szaktudásodra, képességeidre és arra, ami motiváló számodra.

Ha fizetési igényedre rákérdeznek, ne azt közöld, mennyi a havi kiadásod, mert nem ezzel kell megindokolnod az óhajtott összeget.

Vedd figyelembe, rendelkezel-e kellő szakmai tapasztalattal ahhoz, hogy a pozícióban elvárt követelményeknek teljes mértékben megfelelj, vagy szükséged van arra, hogy betanítsanak. Kellő tapasztalat nélkül ne várd el a maximális fizetést.

Ha diszkrimináció ér a felvétel során, ne törődj bele, tedd szóvá, és tegyél meg mindent a későbbiekben, hogy kivédhesd ezeket.

Ha mindig belenyugszol abba, hogy jogtalanul bánnak el veled, nagyon nehéz lesz munkát találnod.

Forrás: Jooble állásgyűjtő portál