Milyen hibái lehetnek a fűmaggal vetett füvesítésnek?

A fűmaggal készített füvesítés eredménye nem bonyolult feladat, az ilyen füvesítés sikere elsősorban a kitartáson fog múlni, bár a gyepszőnyeggel készült füvesítéssel szemben jóval magasabb kockázatot rejt az időjárás. Legelőször is a legfontosabb, hogy a füvesítéshez felhasznált alapanyagok minősége kiváló legyen, és megfeleljen az Ön elvárásainak, valamint a kert adottságainak!

[wp_ad_camp_1]

Lássuk, hogy milyen hibákat ne kövessünk el, amikor magvetéssel készítjük a füvesítést. Ne kövesse el azt a hibát, hogy nem gyomirtózzuk le alaposan a területet, ahol füvesíteni szeretnénk!

Gyomirtózzunk alaposan a füvesítés előtt! Ha nem ezt tesszük, akkor könnyen lehet, hogy az eredményeképpen több gyom lesz a füvesítésünkben, mint fűszál. Ez természetesen elhagyható, ha többször is bevált, fertőtlenített kertépítési talajjal megfelelő magasságú töltésével dolgozunk. De még ebben az estben sem hatékony akkor, ha erőszakos gyomok vannak a kertünkben, mint a tarack. Ebben az esetben mindenképpen kezeljük a gyomot, mielőtt a rátöltés után elvégeznénk a füvesítést. Ne kövesse el azt a hibát, hogy nem alkalmazunk megfelelő vastagságú termőtalajt a füvesítés munkáihoz!

Füvesítés

Füvesítés

Alkalmazzunk a füvesítéskor megfelelő vastag termőréteget! Ha nem ezt tesszük, akkor a termőréteg hamar kiszáradhat, és kimerülhet. Ahhoz, hogy sokáig szép, és egészséges maradjon a füvesítés szükséges, hogy legalább 10, de inkább 15 cm vastag legyen a termőréteg, ami a füvesítés alá került. Ha alkalmatlan talajon csak vékonyan borítottuk a termőtalajt, akkor könnyen kiszáradhat, és ezzel tönkre is téve a füvesítés eredményét. Ezen kívül a vékony termőréteg folyamatos tápanyag kimerüléshez is vezethet, amely szintén a füvesítés kárát eredményezi.