Milyen hőszigetelő rendszereket ismerünk?

Egy-egy építkezés során többféle szigetelésfajta is fontossá válhat. Minden esetben érdemes a szigeteléseket minőségi módon elkészíteni, hiszen nagyon sokat jelenthetnek a későbbiekben legfőképpen az energia megtakarítás szempontjából. A födémszigetelés elkészítéséhez tekercses üveggyapotot alkalmaznak, de nagyon kell vigyázni, mert a párazáró fólia is kötelező ennél a szigetelésnél.

[wp_ad_camp_1]

A födémszigetelés esetében OSB vagy gipszkarton segítségével történik meg a lezárás. Az energiaköltségek egy jó födémszigeteléssel akár 20 százalékkal is csökkenthetőek. A tetőszigeteléshez táblás kőzetgyapot lemezt kell alkalmazni, melyet két rétegben kell rögzíteni. Ennél a szigetelés típusnál is elengedhetetlen a fólia használata. A homlokzati szigetelés elkészítéséhez a legtöbbször polisztirol lapokat használnak, amelyhez ragasztó, dűbel és üvegháló is szükséges. Az alapozó és a különböző profilok, valamint az élvédők használata sem hagyható el. Érdemes a homlokzati hőszigetelés esetében a szükséges anyagok egy rendszerként megvásárolni, hiszen ilyen esetekben a gyártok még garanciát is vállalnak.

Hőszigetelés

Hőszigetelés

Egy jó hőszigeteléssel akár az energiaköltségek 33 százalékkal is csökkenthetőek! Az épületek vízszigetelését általában bitumenes lemezzel készítik el, amelyhez dréncső, kavicságy és drénlemez is szükséges. A lábazatszigetelés extrudált polisztirol hőszigetelő lapokkal történik meg, hiszen ezek igen jól megvédik a lábazatot a nedvességtől.  A padlószigetelés szintén igen fontos, hiszen az energiatakarékosság és a megfelelő hőérzet szempontjából elengedhetetlen.  A későbbiekben nagyon fontos szerepet fog betölteni a penészedés kialakulása elleni küzdelemben. Ezt a szigetelés típust mindenképpen érdemes az építkezés során elkészíteni, hiszen nagyon nehéz az utólagos munkálatokkal ezt a hibát helyrehozni.