Milyen kondigépet válasszunk otthonra?

Elszeretne kezdeni edzeni ám nem tudja, hogy milyen gép és edzésforma lenne az ön számára a legmegfelelőbb? Akkor mi most ebben nyújtunk útmutatót.

[wp_ad_camp_1]

Amikor ellátogatunk egy edzőterembe, akkor ott kedvünkre válogathatunk a különféle edzőgépek közül. Viszont, vannak olyan, akik nem szívesen eddzenek közösségben, vagy éppen nem szeretnek edzőterembe járni. Ma már rengeteg féle fitneszgépet vásárolhatunk, melyek elhelyezhetőek a lakásban. Ugyanis nem rendelkeznek nagy otromba méretekkel. Mindig úgy érdemes megválasztani az adott fitneszgépet, hogy kitűzzük magunk elé a célt, hogy fogyni vagy erősíteni szeretnénk. Ugyanis ez a kettő nagyon más jellegű edzésformát igényel. Amivel biztosan nem lőhetünk mellé, azok a különféle kardio-gépek, melyek közé soroljuk a futópadot, szobakerékpárt, elliptikus trénerek, lépcsőzőgépek, korcsolyázógépek, illetve még az evezőpadok. Ezeket a típusú gépeket főként azok számára ajánljuk, akik szeretnének pár felesleges kilótól megszabadulni. Ezek közül is a futópadok, illetve a biciklik bizonyulnak a legnépszerűbbnek.

Kondigép

Kondigép

Tehát nyugodtan kijelenthetjük, hogy a választék óriási. Amennyiben egy futópad mellett döntünk, akkor a nevével ellentétben ezt másra is használhatjuk. Ugyanis nem csak futhatunk rajta, de gyaloglásra , kocogásra és emelkedős sprintekre is használhatjuk. Nagyon hatékonyan égeti a zsírt, továbbá elmondhatjuk róla, hogy jobbnak bizonyul ez a megoldás, mint a szabadban való futás, ugyanis rugalmas gumiszalaggal van ellátva, így a térdízületeinket is megfelelően kíméli. A futópadok között is nagyon sok fajta közül válogathatunk, mindig annak függvényében válasszuk ki a legmegfelelőbbet, hogy milyen intenzitású edzéseket szeretnénk véghezvinni.