Milyen körtetípusok léteznek

Az összes körtefajtát két egyszerű kategóriába lehet osztani: európai és ázsiai. Az előbbi sima bőrű, enyhe dudorokkal és görbékkel bíró, jellegzetes alsó alakkal. Az ázsiai körte színe egységes (sárgásbarna) és inkább alma alakú, teljesen más textúrájú és ízű.

[wp_ad_camp_1]

Az ázsiai körte színe nem változik a betakarítás után, míg egyes európai körtéé igen. Forelle körte: Ez a körte könnyen azonosítható kis mérete, ovális alakja, sima bőre és feltűnő sárgászöld szeplős bőrének köszönhetően, amely éréskor gyönyörű vörösre vált. Az édes és finom Forelle egy régi európai fajta. Édességük és méretük miatt az Forelle jó gyümölcsválasztás kisgyermekek számára. Bosc körte: A Bosc körte fejesebb, mint a többi körte, hosszabb, karcsú nyakrésszel rendelkezik. A barna körte viszonylag durva textúrájú. A körte fehér húsa édes, ropogós és finom tapintású. A Bosc körte tökéletes lehet akár nyers állapotban és sütésre is.

Körte

Körte

Bartlett körte: A Barlett körte sárga és piros színben egyaránt megtalálható. A vörös Bertlett körte az Egyesült Államokban található meg leginkább és számos érdekes tulajdonsággal rendelkezik: finom, vékony bőr, édes íz, valamint lédús és lágy harapás. A Bartlett az egyik régebbi körtefajta, amelyet először az 1700-as évek végén termesztettek az Egyesült Államokban. A Bartlett az amerikai körtetermelés nagy részét tette ki ez továbbra is az ország legnépszerűbb körtefajtája. A legtöbb konzerv és feldolgozott körte (püré, gyümölcslé) is a Bartlett körtéből készül. Sütéshez is bátran használhatja a Bartlett körtét. Taylor arany körte: ez az érdekes, nagy új-zélandi körte majdnem kerek és aranybarna héja van. Édes, lédús húsa olyan sima, hogy majdnem megolvad a szájában, tehát olyan, mintha egyenesen a mennyországot kóstolná meg a körte által.