Milyen lesz az oktatás harminc év múlva?

A tudósok igencsak érdekes fejleményekre lettek figyelmesek: szerintük harminc év múlva már senki sem fog iskolába vagy egyetemre járni, hiszen a tankönyveket és a tanulást tananyag tablettákra fogjuk lecserélni. Az amerikai intézetben dolgozó szakemberek szerint a tudástabletták segítségével fogjuk a szükségszerű információkat a szervezetbe eljuttatni.

[wp_ad_camp_1]

Ha mindez viszont beteljesedik, akkor viszont eltűnhetnek az iskolák, a könyvek és a tanári állás. Az viszont ma már köztudott ténynek számít, hogy akár egy új idegen nyelvet akár alvás közben is megtanulhat az ember. A kutatók szerint az emberiség képes lesz arra, hogy egy tabletta bevételével jusson hozzá a tudáshoz. Így bármilyen típusú tudást könnyedén magunkévá tudunk tenni. A tablettában lévő összetevők könnyedén bekerülnek a vérbe, onnan pedig egyenesen az agyba. Így már bármiféle erőfeszítés nélkül el tudunk sajátítani majd dolgokat.

Tabletta az oktatásban

Tabletta az oktatásban

Többféle tabletta kidolgozásán fáradoznak, tehát lesz külön irodalom, idegen nyelv, földrajz vagy akár történelem kapszula. Bizonyos kémiai szerekkel hatékonyabbá lehet tenni az agy működését. Ha az előrejelzések bebizonyosodnak, akkor viszont már nem fog kelleni naphosszakat könyvek fölött görnyedni, és egyéb, hasznosabb tevékenységeket végezhetünk majd. Arról sem szabad megfelejtkezni, hogy ez egyáltalán nem számít ámításnak. Gondoljunk bele, hogy 1984-ben megjósolták, hogy a számítógépeknél el fog tűnni az egér, és csak a mutatóujjunk segítségével fogjuk irányítani a készülékeket. Ha belegondolunk, akkor ma pont ez történik: az érintőképernyős megoldásoknak köszönhetően az ujjunkat használjuk arra, hogy kezelni tudjuk azt.