Milyen típusú grillsütőt válasszunk?

A jó idő beköszöntével egyre több programot szervezünk a szabadba és ez alól a főzés sem jelent kivételt. Persze bográcsban is rengeteg ételt el lehet készíteni, ám a nyári sütögetés egy elmaradhatatlan program, főképp, amikor nagyobb baráti társaság jön össze. Igen ám, de ahhoz, hogy ez olajozottan menjen, elengedhetetlen a megfelelő sütő beszerzése.

Szerencsére ma már igen nagy választék áll a rendelkezésünkre amikor grill vásárlása mellett határozunk, ugyanakkor a különböző típusok más és más előnyökkel rendelkeznek. Legyünk tehát nagyon alaposak és jól gondoljuk meg, milyen szempontok a legfontosabbak számunkra. A legszélesebb kínálat kétségkívül a faszenes grillek kapcsán tapasztalható. Ezek a modellek jellemzően pénztárcakímélők, köszönhetően egyszerű felépítésüknek. A hagyományos, füstös íz világ ezekkel érhető el a legkönnyebben, ugyanakkor a felfűtés időigényes és a hőmérséklet pontos beállítása is tapasztalatot kíván. Mindent összevetve a faszenes grill autentikus, ugyanakkor nem feltétlenül a legkényelmesebb, vagy épp leggyorsabb megoldás.

Ezzel szemben a gázzal üzemelő modellek percek alatt elérik a szükséges hőfokot és egyszerűen szabályozhatók. Némiképp ugyan drágábbak és a füstös mellékízről is le kell mondanunk, ám a komfort ezért kárpótol. Főképp akkor ideális választás egy ilyen gázos grill, ha rendszeresen nagyobb mennyiséget szeretnénk sütni és ezt a lehető leggyorsabb módon szeretnénk kivitelezni. Természetesen dönthetünk úgy, hogy inkább egy elektromos modell mellett tesszük le a voksunkat, lévén azt akár télen, beltéren is bevethetjük. Azzal azonban számoljunk, hogy az árammal működő grillek a legdrágábbak és jellemzően a felületük is kisebb, így egyszerre jóval kevesebb étel megsütésére alkalmasak.