Minimalista dizájn, előnyös lefolyók

A minimalista dizájn ma már az otthon minden elemére kihat és éppen így van ez a lefolyókkal is, hiszen szeretné mindenki ízlésesen berendezni a fürdőt is. Szerencsére erre már igen sok megoldást találhatunk és számtalan terméket. A HL Hutterer & Lechner GmbH cég fejlesztői az utóbbi évtizedben számtalan csempézett zuhanyozó kialakítására alkalmas lefolyóelemet alkottak megannyi előnnyel. Először létrehozták a hosszúkás padlólefolyókat, aztán következett a sorban nemesacél folyókák rendszere és a most született meg a legújabb tag, a 68 mm beépítési magasságú HL50FU és WU ultra alacsony változatú lefolyó.

A termékek nem véletlenül népszerűek, hiszen európai tervezői és minőségi díjakat is elnyertek. Ezek után mágis tudtak újat mutatni, ugyanis létrehozták a HL523N zuhanylapot, mely lefolyóval és különleges vágható alaplappal rendelkező komplett készlet az épített zuhanyozók készítéséhez. Különlegessége, hogy közvetlenül burkolható, vízszigetelt, három százalékos lejtéssel rendelkezik és a laphoz tömítetten illeszkedik alulról a lefolyó. Teljesítménye igazán kiváló, ugyanis 66 liter/perc vizet képes elnyelni, spirálozható szifonhoz hajfogó elemet is tartalmaz, valamint állítható magasságú króm rácstartó és nemesacél rács is tartozik a készlethez.

Lefolyó

Lefolyó

A HL ezek után egy igazán merész lépéssel olyan folyókablokkot dobott piacra, melynek ároktestét expandált polisztirol alkotja és amelybe nagy teljesítményű szifont integrált, ez a HL530 zuhanyfolyóka-blokk. A rendszer 2010-ben azonnal el is nyerte a nívós Aqua Design díjat. Ehhez csatlakozott aztán 2012-re az alacsonyabb beépítésű testvére, azaz HL530F is. Ezek a 115 mm és 85 mm magasságú zuhanyfolyóka megoldások, melyek méretre vághatók és még kiszáradás esetén is bűzzáró Primus lefolyóval rendelkeznek, így padlófűtés mellett is nyugodtan alkalmazhatóak.