Mire figyeljünk az önbarnító krémeknél?

Amennyiben azt szeretnénk, hogy az év minden napján szép napbarnított színnel rendelkezünk, akkor erre az üzletek polcain rengeteg fajta készítményt találhatunk. Ezek pedig az önbarnító krémek.

[wp_ad_camp_1]

Az önbarnító krémek úgy működnek, hogy a bennük megtalálható dihidroxi-aceton segítségével a bőr legfelső elszarusodott rétegét színezik be kémiai úton. Ám ez a mesterségesen kialakított barnaság nem véd meg bennünket az UV sugaraktól. Az egyik legnagyobb előnyük ezeknek a készítményeknek, hogy a nappal, illetve a szoláriummal szemben a bőrünk nem jár UV terheléssel. Így ezek a káros hatások teljes mértékben elkerülhetőek. Ám egyes vélemények szerint nem árt vigyázni velük, ugyanis hosszas használatot követően egy természetellenes színt eredményeznek. Így a bőrgyógyászok óva intenek a tartós használattól, ugyanis a benne található vegyi anyagok által különféle bőrallergia léphet fel. Ám ezen felül még más hátul ütői is vannak az önbarnítóknak, mégpedig, hogy nagyon oda kell figyelni, hogy egyenletesen oszlassuk el.

Önbarnító krém

Önbarnító krém

Hiszen, ha nem így járunk el, akkor kisebb nagyobb foltok alakulhatnak ki. Illetve, ha szép eredményt szeretnénk elérni általa, akkor javallott, hogy előtte alkalmazzunk egy alapos testradírt. Ugyanis a krémben megtalálható színezőanyag az elszarusodott részeken jobban fejti ki a hatását. Ilyen problémák jellemzően a talp, tenyér, térd, és könyök esetén léphetnek fel, mivel a bőrünk itt alapvetően sokkal keményebb. Amennyiben gondatlanul járunk el, akkor igen furcsa eredményeket kaphatunk. Ám ma már egyre elterjedtek azok a barnító krémek, melyeket egy permetezőfej segítségével visznek fel a testünkre és így elkerülhetően az olyan kellemetlenségek, miszerint a frissen szerzett barnaságunk foltos legyen.