Mire vonatkozik az utasbiztosítás terhesség esetén?

Sok családot érintő kérdés, hogy vajon köthető-e utasbiztosítás és mire nyújt fedezetet egy terhesség esetén. A kismama is utazhat és természetesen köthet biztosítást, hiszen az utasbiztosítás terhesség esetén is adott. Azt viszont tudni kell, hogy ennek feltételei egyes biztosítók esetében eltérőek lehetnek.

[wp_ad_camp_1]

A biztosítók többsége a terhességgel összefüggésben a szülés levezetés és a sürgősségi ellátás költségeire biztosít fedezetet, de sok társaság utasbiztosítása terhesség esetén csak annak a 25. vagy 28. hetéig téríti meg a sürgős orvosi beavatkozás költségeit. Bármely társaságnál megkötött utasbiztosítás terhesség esetén nem terjed ki a terhes gondozási vagy rutinvizsgálati költségekre.

A kismama nem számít betegnek, tehát ha állapota megengedi egész nyugodtan utazhat külföldre, akár még repülővel is, de ez inkább a három órán belüli utakra vonatkozik. Ettől függetlenül utasbiztosítás terhesség esetére csomag nélkül nem szabad külföldre indulni és ez természetesen nem csak a kismamákra vonatkozik.

Terhes biztosítás

Terhes biztosítás

A babát váró kismamák esete azért is egyedi biztosítás szempontjából, mert normál körülmények között még itthon is előfordulhat olyan váratlan esemény amikor is orvoshoz kell fordulni. Vannak olyan légitársaságok is például nem is vállalják a terhes nők utaztatását.

Természetesen az utasbiztosítás terhesség esetén a legtöbb hazai biztosító társaságnál igényelhető és online meg is köthető. A legjobban persze mindig akkor jár, ha felkeres egy olyan oldalt, ahol adott az utasbiztosítás kalkulátor és így meg tudja tekinteni az egyes társaságok ajánlatait, kitudja választani közülük az Ön számára leginkább megfelelőt. Amennyiben rátalált a megfelelő utasbiztosítás ajánlatra azt többségében otthona kényelméből meg is kötheti a kért adatok bevitelével, tehát nem egy bonyolult dologról van szó, érdemes rá szánni pár percet.