Mit jelent, ha kígyókról álmodunk?

A kígyókról való álmok elég gyakoriak az ember életében. Néhány biológus szerint a kígyóktól való félelem igazából veleszületett „tulajdonság”. Ha a kígyók álmunkban jelennek meg, az jelenthet valamilyen rejtett tudást, félelmet, vagy valamiféle változást az életben.

[wp_ad_camp_1]

A kígyók alattomos teremtmények, amik a földön kúsznak félig láthatatlanul az emberek számára. Így ha kígyókról álmodik, az jelentheti azt, hogy valamiféle tudás birtokában van, amit vagy ön fél megosztani másokkal, vagy azt hiszi, mások nem osztanak meg valami fontosat önnel. Annak a jele is lehet, hogy van valamilyen félelme, vagy fenyegetve érzi magát, és ezzel nem tud szembenézni éber állapotában. A kígyók érdekessége az, hogy képesek lecserélni a régi bőrüket egy újra. A kígyókkal álmodóknak ez azt jelenti, hogy valamilyen átalakuláson, változáson, vagy esetleg újjászületésen mennek keresztül. Lehet éppen egy szellemi fejlődésen, vagy mentális gyógyuláson esett át. Így a tudatalatti azt szeretné közölni önnel, hogy legyen nyitott ezekre a változásokra, és hallgasson az ösztöneire.

Kígyó álom

Kígyó álom

A kígyóktól való félelem már születéstől kezdve szinte minden emberben ott lappang, így nem csoda, ha félelmeinket vetítjük ki, amikor kígyókról álmodunk. Ebben az esetben ezek az álmok azt jelentik, hogy valamitől mélyen fél, vagy veszélyben érzi magát. Álmában próbálja meg megfigyelni, hogy hogyan reagál a kígyókra. Ha szeretne szembeszállni a kígyóval, azt jelenti, hogy a való életben is szeretne megküzdeni félelmeivel. Ha több kígyó gyűl össze, az azt jelenti, ön azt hiszi, összedolgoznak ellene az emberek. Amennyiben álmában elfut egy kígyó elől, azt jelenti, hogy nem hajlandó legyőzni a félelmeit. Ha pedig álmában megöli, vagy legyőzi, a kígyót azt jelentheti, hogy a képesnek tartja magát arra, hogy a mindennapi életben is készen áll megbirkózni a legnagyobb félelmeivel.