Mit tegyünk és mit ne az egészséges haj érdekében!

A nők többsége természetesen különlegesen szép hajra vágyik, de sajnos sokszor előfordul, hogy túl sok mindent szeretnénk tenni hajunk szépsége érdekében és éppen ezzel ártunk a legtöbbet. Ha sokat egyenesítjük vagy göndörítjük, akkor egy idő után töredezett és fakó lesz a hajkorona. A balanszot meg kell tartani a hajápolás terén is! Cikkünkben összegyűjtöttük pár tippet, amire érdemes odafigyelni.

[wp_ad_camp_1]

Az egészséges, fénylő haj érdekében sok vitaminra van szükségünk, pontosan ezért a helyes táplálkozás kiemelt jelentőséggel bír! Érdemes speciális vitamint használni, mely természetes hatóanyagokat tartalmaz. A haj számára a béta karotin, A-, E-, B2-, B3-, B6-, B5-vitaminok, folsav, cink, aminosavak, szelén mind fontos.

A túlzott kémiai anyag használat roncsolja a hajat, ezért inkább a gyógynövényes vagy bio hajápolószereket alkalmazzuk, hiszen ezek természetes eredetűek és mentesek minden irritáló anyagtól. Amennyiben a hajvégek töredezettek, akkor egy frissítő hajvágás ajánlatos, vagy legalább rakjunk rá természetes ápoló szérumot, mint a ricinusolaj.

Egészséges haj

Egészséges haj

Természetes anyagokból készült és lekerekített végű hajkefével kell fésülködni. Télen érdemes mindig sapkát viselni, mert ilyenkor könnyen megfázhat a fejbőrünk, ami haj korpásodását vagy nagy mértékű hullását is kiválthatja. Ha napközben be is fogjuk a hajunkat, estére engedjük ki és ha csak lehet aludjunk selyempárnán, így kevésbé kócolódik össze.

Most pedig következzen pár dolog, mely nem ajánlott a hajápolásban. Először is kerüljük a dauert és az agresszív hajfestékeket, ne mossunk gyakran hajat, hajmosáskor ne használjunk sok sampont és forró vizet, nem szabad vizesen fésülködni, ne vasaljuk vagy göndörítsük sűrűn a hajunkat, végezetül kerüljük hajszárítót is, csak akkor vegyük elő, ha muszáj és akkor is 15 centire tartsuk a hajtól.