Mit tehetünk a fronthatás ellen?

Rengeteg ember észre sem veszi, csupán az időjárás jelentésekből tudja meg, hogy éppen frontok vonulnak át az ország felett. Sajnos vannak kevésbé szerencsések is, akik számára egy ilyen hirtelen légköri változás kínzó problémákat okoz.

Van, aki jobban, van, aki kevésbé érzékeny, sőt, sokaknál az sem mindegy, hogy hideg, vagy meleg front érkezik-e épp, de akit megvisel a jelenség, az foggal-körömmel próbál valamilyen megoldást találni arra, hogy tompítsa a különböző fájdalmakat, illetve kellemetlenségeket. Amelyek tárháza bizony igen széles, hisz a fejfájástól kezdve a tompaságon át, a különböző ízületi gondokig bezárólag gyakorlatilag bármilyen tünet jelentkezhet ilyenkor, sőt, akinek szív- és érrendszeri problémája van, az gyakorta tapasztalja, hogy a panaszai ilyenkor felerősödnek. Megelőzés szempontjából – akárcsak a legtöbb esetben – itt is az egészséges életmód az elsődleges.

Rendszeres testmozgással – főképp, ha az a természetben történik – sokat javíthatunk az ellenálló képességünkön, de erősíti szervezetünket a hideg zuhany, és a különböző élénkítő szerek – mint amilyen a koffein, a taurin, vagy épp a nikotin – mellőzése is. Emellett nyugodtan fogyasszunk – akár rendszeresen – cickafark, illetve citromfű teát, mindkettőt stresszoldó, nyugtató hatással bír, sőt, utóbbiból létezik olaj, amelyet mellkasra kenve még hatásosabb eredményeket érhetünk el. Ha ez nem lenne elég, akkor gyógyszertárakban, drogériákban kapható kimondottan front ellenes – gyógynövényekből készült – csepp, bátran alkalmazhatjuk, főleg a rizikósabb időszakokban. Ugyancsak beválhat a szaunázás és a masszázs, mindkettő méregtelenítő, lazító és nyugtató hatású, érdemes kísérletezni, hogy számunkra melyik a legideálisabb, noha könnyen lehet, hogy egyfajta kombinációval érjük el a valódi sikert.