Mit viseljünk egy esküvőn?

A megfelelő esküvői viselet kiválasztása bonyolult lehet – különösen, ha a meghívás homályos. Ha az esküvői szertartásra hívták meg, és nem egészen biztos benne, hogy mit kell viselni, ne feledje, hogy vannak bizonyos irányelvek, amelyeket be kell tartani a szertartás ideje alatt.

[wp_ad_camp_1]

Általános szabály, hogy a nők ruhákat viselnek, a férfiak pedig öltöny. A ruha nem lehet fekete, és nem lehet fehér. Mindazonáltal, ha megtudja az adott a dress code követelményeit, sokkal pontosabb megjelenése lehet. Manapság a nők nagy szabadsággal és szinte számtalan lehetőséggel rendelkeznek az esküvői viseletben ha vendégnek hívják meg őket. A nők számára a legfontosabb útmutatás az, hogy ne viseljenek fehéret, törtfehéret vagy elefántcsont színt. Ez egy régi szabály, de továbbra is érvényes, mivel nem szeretné senki, hogy szebb legyen mint maga a menyasszony a legszebb napján. Az egyetlen kivétel ebben az esetben az, amikor a meghívó kifejezetten kijelenti, hogy ez “fehér esküvő”, amely esetben a vendégeket arra is ösztönzik, hogy viseljenek teljesen fehéret.

Esküvő

Esküvő

Nappali esküvők esetén ne felejtse el, hogy ne viseljen fekete vagy flitteres ruhát, mivel ezek esti alkalmakhoz a legmegfelelőbbek. A csillogás miatt túlöltözött lehet. Ha a meghívó nem ad meg dress code-ot, használja a legjobb megítélését. Egy koktél ruha vagy akár egy overall szinte bárhol jó lehet. A magas sarkú cipők vagy szandálok szintén minden esküvőn tökéletesek. A cipője nagyon nagy hatással van a megjelenésé43, ezért a cipőt a ruha alakja és színe alapján válassza ki, és így elérheti a megfelelő egyensúlyt. Az esküvőre ne vigyen nagy táskát. Vigyen inkább egy levéltáskát, azok manapság nagyon divatosak, de a klasszikus fém vagy szatén kistáska is tökéletes lehet szinte bármilyen típusú esküvőre, de annak az alakja és színe is passzoljon a választott ruhához és cipőhöz, az egyensúly tehát nagyon fontos.