Modern kertek öntözőrendszerekkel

Számíthatunk rá, hogy az egyre felfokozottabb élettempónkban egyre jobban megjelennek majd a háztartásunkban azok a gépek és eszközök, amelyek jellemzően olyan munkákat fognak kiváltani, amelyek elvégzésére már időnk nem marad.

[wp_ad_camp_1]

Ilyen berendezés a kertünkben az öntözőrendszer is, amely a locsolás nem kevés időt felemésztő munkáját és tevékenységét váltja ki. Az időnk bizony egyre értékesebb és egyre többet kell belőle olyan tevékenységekre fordítani, ami pénzt hoz a konyhára. Így a szabadidőnk is értékessé vált, hiszen nem túl sok marad arra, hogy ne a pénzkeresettel foglalkozzunk. Ebben a cikkemben természetesen nem a társadalom e problémáját kívánom boncolgatni és véleményt mondani róla, mindösszesen csak egy jó megoldással kívánok szolgálni az öntözőrendszerrel azok számára, akik optimalizálni szeretnék ezzel is az életüket.

Automata öntözőrendszer

Automata öntözőrendszer

Az öntözőrendszer kvalitásai és igazi különbségei a kézi locsolási módokkal szemben persze nem merül ki abban, hogy megspórolja az erre kénytelen-kelletlen fordítandó időnket, bár önmagában véve ez is elegendő lenne arra, hogy létjogosultsága legyen. Az öntözőrendszer évtizedes specializálása és fejlesztése következtében maximálisan megfelel az ésszerű vízfelhasználás követelményeinek is. Töredéke annyi vízzel képes a teljes kertet megöntözni és mindezt csak önmagához hasonlítható hatékonysággal. Ennek legfőbb oka abban keresendő, hogy az öntözőrendszer az adott kert növényzetének, tagoltságának és talajviszonyának figyelembevételével készül el.

Olyan időpontokban képes öntözni az öntözőrendszer, amikor mi emberek legszívesebben pihenünk vagy alszunk és nem az optimális öntözés megvalósításával foglalkozunk érthető módon. Pedig a leghatékonyabb öntözést a növények vízfelszívási ciklusa miatt és a legkisebb párolgás útján okozott veszteség miatt is ilyenkor lehet megvalósítani. Egyik fontos előnyeként említhetjük meg, hogy az öntözőrendszer használatával a mi egészségünk is nagyobb biztonságban van a tekintetben, hogy a folyamatos használatából eredő pollen és porkoncentráció a kertünkben igen alacsony lesz, míg a kertünk levegőjének a páratartalma pedig igen magas, kellemes. És talán a legfontosabb érv az öntözőrendszer használatára az az eredendő igényünk, hogy a kertünk és a lakókörnyezetünk kiemelkedően szép legyen!