Mozipremierek, avagy kezd a legjobb filmekkel az évet

A nimfomániás (Nymphomaniac): A tetovált lány című filmből ismert Stellan Skarsgard alakítja Saligmant, a főhőst, aki befogadja a szexfüggő Joe-t, miután rátalál arra hideg utcán, véresen fekve. A nimfomániás részletesen beavatja ápolóját pikáns titkaiba, beszél neki az életéről, sőt nem szégyelli megemlíteni még a legszemérmetlenebb kalandjait sem. A történetek cseppet sem unalmasak, hiszen a szexuális tapasztalatai igen gazdagok, perverzek, megdöbbentőek, már-már botrányosak. A filmdráma jellegéből adódóan szigorúan 18 éven felülieknek ajánlott.

[wp_ad_camp_1]

Augusztus Oklahomában (August: Osage County): Már a film szereplői is magukért beszélnek. A filmek többek között szerepel Meryl Streep, Julia Roberts, Ewan McGregor és Sam Shepard. A szereposztásról nem is kell több szót ejteni, igazán parádés. Meryl Streep alakítja Violet Westont, aki rákban szenved, sőt emellett még kábítószerezik is. A nő férje, Beverly költő, akinek szintén van egy függősége, mégpedig az alkohol. A férfit egyszer csak eltűnik, a család összegyűl megkeresni. Nemsokára ki is derül, hogy meghalt, pontosabban öngyilkos lett. A temetés, mint ahogyan az lenni is szokott az amerikai filmekben, összehozza a családtagokat, és felszínre kerülnek a konfliktusok. A film tehát egy széthullott, érzelmileg teljesen tönkrement család történetét eleveníti meg a nézők számára.

Árnyékügynök

Árnyékügynök

Jack Ryan: Árnyékügynök (Jack Ryan: Shadow Recruit): A főszereplőt Chris Pine alakítja ebben az amerikai akcióthrillerben. Hősünk banki elemzőként dolgozik, ám nem mellesleg a CIA-nak szerez világszintű gazdasági információkat. A szorgos adatgyűjtés közben ördögi tervre bukkan, ami terrorakciókat rejt magában. A férfiból így ügynök lesz, akit várnak az izgalmakkal és akciókkal bevetések, tele titkokkal, cselszövésekkel. Márpedig a játszmát meg kell nyernie, hogy megmentse a világot.