Melyek a jó házasság alap pillérei?

Arról, hogy pontosan mi is egy jó és tartós házasság titka sokan és sokféleképp gondolkodnak, hiszen a legtöbb esetben ez természetesen az adott páron múlik. Van mégis pár olyan dolog, melyre érdemes ügyleni, melyek betartása esetén nagyobb az esély egy jó házasságra, mint a válásra.

[wp_ad_camp_1]

Ami a legfontosabb az természetesen a megfelelő partner kiválasztása. Különböző statisztikák szerint azok körében legkevesebb a válás, akiknek azonos a neveltetése, a humorérzéke, továbbá morális és vallási elveik is alapjában megegyeznek. Azt tudni kell persze, hogy a házasság nem olyan kapcsolat, amelynek egyetlen vita véget vethet, vitatkozni igen is szabad, de mindent meg lehet oldani. Márpedig azok könnyebben jutnak közös nevezőre, akik hasonló értékeket képviselnek.

Ebből következik a második fontos dolog, avagy a közös célok és értékek. A közös cél lehet egy család kialakítása gyermekekkel, a karrier, vagy még a jómód és utazgatások is. A hasonló értékrend az élet minden területén fontos, leglényegesebben a gyereknevelésben. Ha pároddal mind a ketten ugyan azt szeretnétek, akkor nagyobb valószínűséggel élhettek együtt boldogan.

Társkereső fórum

Társkereső fórum

A tudatos gyermekvállalás az egyik legfontosabb dolog. Ebben meg kell egyezniük a házastársaknak. Persze sokféle változás bekövetkezhet egy pár életében, de legnagyobb mégis a gyerek érkezése. Ez a legjelentősebb kihívás, a próbaköve minden szerelemnek. A gyermekvállalás ugyanis a számos örömteli pillanat mellett, nagy lemondásokkal is jár. Egy nagyon erős és őszinte kapcsolat kell tehát ahhoz, hogy a gyerek nevelése mellett se vesszenek el a kedves, apró gesztusok.

Sokan úgy vélik, h jó szex nélkül nem is működhet egy házasság. Ebben van is valami. Fontos, hogy a társak nyitottak és érzékenyek maradjanak a másik igényeire. A szerelmi élet természetesen az idő múlásával változik, de ha már a kapcsolat elején nem jó a szex, akkor ebből előbb-utóbb komolyabb problémák is lesznek.

Még sok-sok más hasznos információt megtudhat a társkereső fórumunkon!