Műfű medencéhez, alacsony fenntartási költséggel

A műfűnek számtalan felhasználási területe van, s így szerencsére a medencézést is komfortosabbá varázsolja. A műfű medencéhez tökéletes választás, mely mindenkinek ajánlott, aki igényes környezetre és kertre vágyik.

[wp_ad_camp_1]

A medence egyre több családi ház udvarán fellelhető. Ma már egy új építésű ház szinte minden esetben medencével készül, mindennel egyben. A medencézés pedig úgy tökéletes, ha igényes, tiszta és gyönyörű szép környezetben történik.

Miért ajánlott a műfű medence köré?

  • A műfű bármilyen medencéhez jó választás. Akár csővázas, akár felfújható, akár telepített kerti medence van birtokunkban, a műfű medence alá, medence köré is lerakható.
  • A felfújható medence sérülékeny, már egy kavics, vagy faág is képes felsérteni, kiszúrni és a víz már ki is folyt belőle. A bosszankodást elkerülendő, tehetünk alá műfüvet, aminek felülete puha, vastag, a medence biztonságban van rajta.
  • A műfű medence alá zseniális ötlet. Nem visszük be a vízbe a sarat, ha műfű pázsitról lépünk bele. A kültéri műfű megelőzi a felesleges medencetakarítást. Érdemes akkora műfű szőnyeget vásárolni, amely a medence körül, minden oldalról 2-3- méter szélességben körbeveszi. A nyári szezon végén pedig, amikor leengedjük a medencét, a műfű szőnyeget feltekerjük és a következő évig lefektetve eltehetjük. Kis helyen elfér, de csak szigorúan összetekerve tároljuk, ne hajtsuk össze.
Műfű

Műfű

  • A hosszú szálú műfüvek gyönyörű élethűek. A 40-50 mm-es szálhosszúságú műfüvek a legszebbek, melyek összetéveszthetőek a valódi fű látványával.
  • A holland műfű gondozásmentes. Nem igényel semmiféle törődést, egész nyáron élvezhetjük tökéletes látványát és kényelmét. Ezzel együtt pedig időt spórolunk vele, nem kell a fűnyírással napokat eltölteni. Gondolj csak bele, egy egész nyár során mennyi időt töltesz a fűnyírással? A medence műfűvel ezt az időt sokkal jobb dolgokra is fordíthatod.
  • A modern műfű örökzöld. UV álló, nem fakítja ki a tűző napsütés és nem szárad ki, ha nem esik az eső. Az élethű medence műfű roppant esztétikus és nem mellesleg tartós is. Akár 10-15 évig is újként tündököl a kertekben.
  • A puha, ellenálló, tartós műfű állatbarát. A kutyák, cicák és egyéb házi kedvencek egészségére nem ártalmas. Nem tudnak kárt tenni benne, nem tudják kiásni, kirágni és nem sárgul el akkor sem, amikor rápisilnek.
  • A legjobb, Nyugat-Európai minőségű belga műfű és holland műfű mindegyike innovatív és tartós. Az egészségre ártalmas anyagokat nem tartalmaznak. Kisgyermekes családok bátran alkalmazhatják a kertbe és a medence köré.

Rengeteg előnye, pozitívuma van még a modern műfű gyepeknek, melyről bővebben itt olvashatsz.