Munkahelyi motiváció a kreatív csapatok számára

Egy kreatív csapat vezetőjének lenni hihetetlenül hasznos. Ez megköveteli, hogy védelmezője és segítője legyen a csapatának, elhárítsa az akadályokat és ápolja a nyitottságot, így a nagyszerű ötleteknek van helyük a virágzáshoz. Ezenkívül rugalmasságot igényel a különböző szerepek betöltéséhez a projekt életciklusa során.

Néha az Ön feladata egyszerűen az, hogy félreálljon az útból, és hagyja, hogy elképesztő tervezőcsapata utánajárjon a dolgoknak. Néha segít nekik abban, hogy meglássák a nagyszerűséget abban, amit most tettek. Folyamatosan adjon magának és csapatának kis kihívásokat, mind a tervezéssel kapcsolatban, mind más dolgokkal. Elősegíti a csapaton belüli nyitottságot az együttműködésre, és hosszú távon elősegíti az ötletek gyorsabb generálását. Akár az a kihívás, hogy izgalmasabb módot találjunk arra, hogy ötletet mutassunk be az érdekelt feleknek, akár új eszközt illesszünk be a költségvetésbe, tegyük kihívássá a dolgok felrázását. Ritkán működik egy-egy stílus, ha a csapatmotivációról van szó. Azt tapasztaljuk, hogy a munkavállalói célok és a szervezeti célok összehangolása jól működik.

Felbecsülhetetlen értékű időt kell szánni a csapat minden tagjának megismerésére. Munkájuk mely részeit szeretik? Mit nem élveznek? Milyen készségeket akarnak tanulni? Ezek a kérdések segítenek a megfelelő projektek megvalósításában, és segítenek csapatának látni, hogy elkötelezett amellett, hogy karriert teremtsen számukra a vállalaton belül. Amikor a csapat tagjai dönthetnek arról, hogyan dolgoznak a projekteken, jobban elkötelezettek és kapcsolódnak a projekt eredményéhez. Amikor úgy érzik, hogy tevékenységük hatásos és értékelt, természetesen motiváltak arra, hogy többet tanuljanak, és még jobb csapattagok legyenek. Ösztönözze tehát a kíváncsiságot is.