Érettségi felkészítő mindenkinek!

Az érettségi a középiskolai vizsga vagy az „érettségi bizonyítvány” elnevezése különböző európai országokban, beleértve Albániát, Ausztriát, Bosznia és Hercegovinát, Bulgáriát, Horvátországot, a Cseh Köztársaságot, Magyarországot, Olaszországot, Koszovót, Liechtensteinet, Montenegrót stb.

[wp_ad_camp_1]

Érettségi felkészítő vár mindenkit az erettsegi-felkeszito.hu weboldalon, tehát kattintson ide bátran és olvasson el mindent erről. Az érettségi általában 12 vagy 13 év iskoláztatás után történik. Minden vizsgázó, aki sikeres záróvizsgát tesz, kap egy okmányt, amely tartalmazza az osztályzatait, és amely formálisan lehetővé teszi számukra az egyetemre járást. A magyar hallgatóknak le kell tenniük a magyar irodalom és nyelvtan, matematika, történelem vizsgát, egy idegen nyelvet és egy tantárgyat a hallgató választása szerint (ez bármi lehet, amit korábban legalább 2 éve tanultak). Minden tantárgyhoz választhatnak alap- vagy haladó szint között. A vizsgázó tetszés szerint több tantárgyat is választhat. Az érettségi bármely nyelven felvehető (pl. angolul). Az átmenő százalék 25%. Maga a vizsga matematika kivételével két szóbeli és írásbeli részből áll. A vizsgázó legfeljebb 400 pontot szerezhet +100 extra pontot az egyetemi felvételért. A pontszámítás sokféleképpen elvégezhető.

Érettségi felkészítő

Érettségi felkészítő

A minimális pontszám az egyes egyetemektől függ, és évente változik. Néhány egyetem felvételi vizsga letételének lehetőségét kínálja külföldiek számára és/vagy angol tanfolyamokat. Magyarországon az „érettségi vizsga” öt fokozatban értékeli a tudást: kiváló (5), jó (4), közepes (3), sikeres (2) és sikertelen (1). Amennyiben többet tudna meg az érettségiről és a felkészítőkről tudna meg többet keresse fel az erettsegi-felkeszito.hu weboldalt.