Nekem a Balaton, a Riviéra

Pár hónap múlva itt a nyár. Mostani időjárásunk is erősíti bennünk ezt a szabadság érzést, amit az ember csak nyáron érezhet. Sokan már most tervezik a nyaralást. Magyarországon egyre népszerűbbek a külföldi nyaralások, de mi tudunk jobbat.

[wp_ad_camp_1]

Közép- Európa legnagyobb tava a mi birtokunkban van, miért mennénk máshova? Minden egyes Balaton- parti városnak és falunak van egy jellegzetes hangulata, amit más helyek nem tudnak visszaadni. Egyfajta varázserővel bírnak a nagyobb városok, melyek a fiatalok kedvenc szórakozóhelyeit rejtik magukban és vonzzák a nyüzsgő embertömeget, ilyen pl. Füred, Siófok, Keszthely. Évek óta megrendezik Zamárdin a Balaton Soundot. Erre a fesztiválra a világ minden tájáról érkeznek fiatalok, idősebbek egyaránt, és a végén mindannyian életre szóló élménnyel térnek haza. A nyugodtabb nyaralásra vágyók rengeteg kempingezési lehetőség közül tudnak választani. Révfülöp kedvelt üdülőhelye például a holland a turistáknak.

Balaton

Balaton

Az extrém sport kedvelőinek és túrázóknak is ajánlott a Balaton, hisz majdnem minden városban igénybe lehet venni többféle szolgáltatást, mint a sétarepülőzés, tandemugrás, bungee jumping. Ezek kifejezetten adrenalin függőknek lettek kitalálva, de mindenkire gondoltak az emberek. A tó mentén végig kiépített bicikliút húzódik, amit két-három nap intenzív tekeréssel egyszerűen le lehet tekerni.

De ha egyszerűen csak kikapcsolódásra vágyunk, akkor is nagyszerű választás, hisz a tó átlaghőmérséklete egész nyáron kellemes, lustálkodhatunk, napozhatunk, csobbanhatunk a hűs vízben, hajókázhatunk, vitorlázhatunk. Itt minden megtalálható, ami a tökéletes nyaraláshoz szükséges.