Növények, amelyeket a pockok elkerülik az otthonát

Könnyebb a pockokat visszaszorítani egy riasztóval, de lehetséges olyan növényeket termeszteni, amelyek egyáltalán nem érdeklik a pockokat, egyszerűen azért, mert olyan sokféle kerti növényen lakomáznak. Növényválasztási lehetőségei nagymértékben csökkennek, ha a pocok-rezisztens növények termesztésére szorítkozik. De ha úgy dönt, hogy ezt a termesztést választja, ne felejtse el kiválasztani a legszebb növényeket.

[wp_ad_camp_1]

Rengeteg oka van a nagyböjti rózsa (Helleborus orientalis) ajánlásának, kezdve azzal a ténnyel, hogy ez az első növény, amely tavasszal virágzik. De ez egy korai virágzó, amelyet a pockok nem támadnak meg. Ez az egyik legkönnyebben termeszthető növény. Mivel a kemény szirmok jellemzik, nem a finom szirmok, így a virágai sokáig kitartanak. Fényes, örökzöld levelei elegendő okot jelentenek a nagyböjti rózsa lombnövényként történő termesztésére, még akkor is, ha nem szép virágzása van. Ha ön is olyan kertész, aki a kevésbé ismert növényeket akarja termeszteni, ahelyett, hogy mindenki számára ismereteket terjeszt, imádni fogja a pisztrángliliomot (Erythronium americanum). Ez a pocok-rezisztens növény Észak-amerikában őshonos és valóban gyönyörű, ráadásul a pockok elkerülik.

A pocok sok tavaszi hagymánkat és gyökerünket megeszik. Ezek a tápanyagokban gazdag, földalatti gumók túl ízletesek ahhoz, hogy elmenjenek mellettük. A sáfrány, a Chionodoxa, a tulipán (Tulipa) és néhány fajta jácint (Hyacinthus orientalis) azon növények közé tartozik, amelyeket a pockok általában károsítanak. A szőlőjácintok (Muscari botryoides) életciklusa eltér a többi tavaszi hagymáétól. A szőlőjácintok ősszel lombozatot növesztenek. Ez a lomb meglehetősen visszataszító megjelenésű lehet. De álljon ellen a kísértésnek, hogy lemetsze a csúnya leveleket. A fotoszintézis révén energiát juttatnak a gyökérbe, ahol azt télen tárolják.