Otthoni hajápolás mesterfokon

A szép egészséges haj titka abban rejlik, hogy ha gondosan ápoljuk. Az interneten rengeteg olyan tippet találhatunk, melyeket otthon alkalmazhatunk. Mi most kiválogattuk a legjobbakat.

[wp_ad_camp_1]

Gyümölcsök, olajok, tojás méz ezek minden háztartásban fellelhetőek és nagyon jó hatással vannak a fejbőrünkre és a hajunkra. Mindenképp jó minőségű, minél kevesebb mesterséges adalékanyagot tartalmazó sampont használjunk és arra is figyeljünk, hogy heti két hajmosás bőven elegendő. Attól függően, hogy milyen típusú a hajunk, ahhoz mérten válaszuk ki a legmegfelelőbb sampont. Pl. a göndör haj esetén a lágyító hatású sampon a legpraktikusabb. Szinte minden háztartásban fellelhető az a csodaszer mely ragyogóan fényessé varázsolja a hajunkat, ez pedig nem más, int az ecet. Selymessé teszi a hajunkat, és korpásodás ellen is kiváló. Hidratáló hajpakolásnak legjobbak az olajok, azok közül is a mandula, olíva, kókusz és a ricinusolaj. Külön-külön is alkalmazhatóak, de egyenlő arányban összekeverve még jobb hatást érhetünk el. Legalább 3-4 órát hagyjuk állni a hajunkon mielőtt lemosnánk, hogy kifejtsék a teljes hatásukat.

Hajápolás otthon

Hajápolás otthon

Sokat javíthatunk a hajunk szerkezetén, ha hagyjuk magától megszáradni, és mindig ritkaszálú fésűvel fésüljük a vizes hajat. A rendszeres hajvágatással, amely 6-8 hetente ajánlott, sokkal ápoltabb frizurát érhetünk el. Attól függetlenül, hogy épp növeszteni szeretnénk a hajunkat, a feltöredezett hajvégekkel nem jutunk előrébb. A hajformázással csak óvatosan bánjunk, mert a hajsütő vasak nagyon kiszárítják és megrongálják a haj szerkezetét, épp úgy, mint a hajhabok és a lakkok. Az egészséges haj és az egészséges táplálkozás nagyban összefügg. Ha sok vitamint viszünk be a szervezetünk, akkor sokkal egészségesebb lesz a hajunk, amely gyorsabban fog nőni és dúsabb is lesz.