Pár ok, amiért el kell látogatni Kanadába!

Bár Kanada nem tartozik a legnépszerűbb turistacélpontok közé, azért érdemes ellátogatni ide. Éppen ezért is olyan jó választás: mivel nincs tele folyton turistákkal, az itt élő embereknek és az itt zajló életnek valóban azt az arcát látjuk, ahogyan a helyiek élik meg azt. Akármilyen igényeink is vannak, biztosan találunk számunkra megfelelő tevékenységet ebben a csodálatos országban.

[wp_ad_camp_1]

Az emberek, a tájak és az ételek is elképesztőek. Viszont ha megunjuk ezeket, ellátogathatunk olyan helyszínekre, amelyeket biztosan soha nem fogunk elfelejteni. Nem hiába szerveznek itt annyi túrát, akár olyan emberek számára is, akik nem lakosok, csak csodálni szeretnék a kanadai természetet. Erre számos lehetőség van. A Kluane nemzeti park az egyik legnépszerűbb ezek közül, és nem hiába! Ahogy a neve („sok hal helye”) is mutatja, elsősorban arról híres, hogy rendkívül gazdag az élővilága. Ez halakból, madarakból és más gyönyörű állatokból áll, viszont a grizzlyk miatt fokozottan ügyelnie kell minden turistának. Számuk a 600-at is eléri, úgyhogy semmiképpen nem tanácsos stoppal közlekedni ezen a területen.

Kanada

Kanada

A második ok természetesen a világ leghíresebb vízesése, a Niagara. Ide rengeteg kirándulást szerveznek, több féle módon is. Lehetőség van, hogy az ember fölé repüljön helikopterrel, a közelébe hajózzon, vagy motorcsónakkal a torkolatáig utazzon. A Journey Behind the Falls túrával pedig gyalogosan látogathatod meg a vízesést. Egy barlangban sétálva mögé kerülhetsz és így szemlélheted a lezúduló víztömeget és az általa keletkezett szivárványokat. Azonban léteznek még ennél érdekesebb túrák is, amelyek arra szolgálnak, hogy elvezessék az érdeklődőket, hogy azok megnézzék a helyenként feltűnő sarki fényt. Ezek történhetnek gyalog, vagy kutyás szánnal is, attól függően, hogy melyiket választaná szívesebben az ember.