Patron rendelés – miért olcsóbb az utángyártott?

Sokan ragaszkodnak az eredeti patronokhoz, mások bizalmat szavaznak az utángyártottnak. Ha utána nézünk ennek a kategóriának valószerűtlenül olcsó patronokkal is fogunk találkozni. De, mi lehet ennek az oka?

[wp_ad_camp_1]

Patron rendelés során mindenki a legjobb ár – érték arányú patront keresi. Bizonyos esetekben azonban találhatunk gyanúsan olcsó megoldásokat. Megéri – e ezeket megrendelni, vagy csak a bokánkat ütjük meg vele? A patronok árát a felépítés bonyolultsága, a fejlesztések költsége és a gyártás technológiája. Sokan mondják azt pesszimistán, hogy ami nem kínai, az bizony hamis. Nos, ebben annyi igazság van, hogy a nyomtató kellékek nagy része Kínában, valamint a környező távol – keleti országokban készül. Ettől függetlenül egy patron általában akkor igazán olcsó, ha nem eredeti. Ez a legtöbb esetben azt jelenti, hogy utángyártott patronról van. Ezekhez sokszor az eredeti patronok árának felét kell kifizetni. Az utángyártott termékekkel nincs is különösebb baj, hiszen a legtöbbször ugyanazt a minőséget képesek hozni, mint az eredeti termékek.

Patron rendelés

Patron rendelés

A gond ott kezdődik, mikor olyan patronokat is utángyártottnak neveznek, amik valójában nem azok. Gondolunk itt a felújított termékekre, amik rosszabbak abban az esetben, ha csak töltöttek ezek a patronok, melyek ugyanúgy légmentes csomagolásban kaphatók, rajtuk az utángyártás logójával, azonban a probléma velük, hogy ezek nem utángyártott darabok, csak felújítottak. A felújított termékekkel az a legnagyobb gond, hogy jóval nagyobb hiba százalékkal rendelkeznek, mint az utángyártott patronok. A kedvezőbb árért cserébe a kereskedő és a vásárló jóval hosszabb garanciális procedúrán kell, hogy átessen. A másik kategóriát valószínűleg nem kell bemutatni, ezek a silány minőségű kínai termékek.