Patron rendelés – Milyen alternatívák vannak?

Az eredeti tonerek egyáltalán nem olcsók és ezt főleg azok tapasztalják, akik nagy mennyiségben szoktak nyomtatni. Sokan úgy gondolják csak az eredeti tonerek léteznek, mint opció, azonban ez nem igaz.

[wp_ad_camp_1]

Patron rendelés során nem egyszerű a választás, hogy mégis milyen típusú patront válasszunk. Számos típus van, így nem árt egy kicsit tájékozódni a vásárlás előtt. Gyakran találkozhatunk OEM jelzésű termékekkel, mely az angol Original Equipment Manufacturers név rövidítése, ezek az eredeti patronok. Ezek a termékek a nyomtató, fax vagy multifunkciós készülék gyártója által készített kellékanyag. Gyakorlatilag kifogástalan minőségről jellemzi őket, azonban a legnagyobb negatívum, hogy meglehetősen drágák, így aki nagy mennyiségben nyomtat, annak komoly összegeket kell kiadni a megvásárlására. Utángyártott patronok azok a termékek, amik nem a nyomtató gyártója által készülnek el, azonban a legtöbb készülékhez használhatók. Csomagolásukban eltérnek az eredetitől. A vásárlók körében egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, mivel közel hasonló minőséget tudnak biztosítani, mint az eredeti patronok, azonban pozitívum, hogy sokszor azok árának töredékéért hozzájuk lehet jutni.

Vannak még úgy nevezett felújított patronokról, melyek alatt a visszagyűjtött eredeti kellékanyagok felhasználásával készült patronokat értjük. Leginkább távol – keleti gyárak foglalkoznak ezzel és elő-, valamint utótesztelik a termékeket, így ezekhez is viszonylag olcsón hozzájuthatunk. Viszont ezeknél a termékeknél nagyobb hibaszázalékra kell számítani, mint az utángyártott termékeknél. Van még egy definíció nélküli kategória, még pedig a for use, ami magyarul annyit tesz használható. A for use után teszik általában a nyomtató nevét, amiben használhatók.