Román nemzeti ételek

Azt hiszem, mindannyian egyetérthetünk abban, hogy a román ételek nagyon finomak. A román konyha gazdag a hagyományos ízekben, és az ízlelőbimbóidat tökéletesen kényeztetik majd lenyűgöző és intenzív ízek. A román konyha nem feltétlenül olyan divatos, mint a francia konyha, és nem is fűszeres vagy túl bonyolult. De érdekes és hívogató, éppen ezért annyira finom.

[wp_ad_camp_1]

Románia nemzeti ételének tekintik a töltöttkáposztát, ami valójában török eredetű, ám a románok szerint a sajátjuk a legjobb. És valószínűleg igazuk van. Az eredeti recept idővel erőteljesen módosult, amíg el nem érte azt, amelyet most a tökéletes tölteléknek tekintenek. A rizs és a darált hús (általában sertéshús vagy sertéshús kombinálva marhahússal), valamint más zöldségek és helyi gyógynövények kiegyensúlyozott keverékét káposztalevélben vagy fiatal szőlőlevélbe göngyölik, hogy finom aromájú legyen. Mikor a pacallevesről (supa de burta) van szó, akkor mindenki van véleménye, van, aki imádja, van, aki utálja. Ennek a hagyományos ételnek nagyon erős aromája és bársonyos textúrája van, ami több órás munka eredménye. A marhahúson kívül ez az étel sertéscombokat is tartalmaz, amelyeket több órán keresztül főznek, hogy megkapják az ízletes levest.

Supa de burta

Supa de burta

A hús viszont nem az étel legfontosabb része, hanem maga a leves. A csontok mellett számos zöldségből, például sárgarépából, paprikából, csípőspaprikából, zellerből és petrezselyemből készül, hogy az erőteljes ízt elérjék. A Ciorbă egy olyan hagyományos leves típusára utal, amelyet a felhasznált összetevőktől függően sokféleképpen lehet felszolgálni. De a rădăuțeană az egyik legkedveltebb Romániában. A 70-es évek végén “feltalált” leves valóban alternatívája a fent említett levesnek – a csípős levesnek, amelyet túl nehéznek tartottak, és sok ember nem szerette a pacalt. Tehát a pacal helyett a ciorba rădăuțeană csirkemellet használ.