Síparadicsomok szilveszterre és teleléshez

Innsbruck, Ausztria: A síparadicsom az osztrák Tirol tartomány székhelye, így Innsbruck nem véletlenül népszerű a magyar turisták körében. A helyiek számára itt természetes a síntalpas közlekedés, hiszen a síterep szinte már a város területén belül elkezdődik. A pályák leginkább a már haladó síelőknek ajánlottak, de Innsbruck akkor is mesés kirándulóhely, ha nem csak sportolni szeretnétek, hiszen itt található a Cloud 9 Iglubart, ami egy hatalmas, jégből épített szórakozóhely.

[wp_ad_camp_1]

Semenic, Románia: Semenicen, avagy magyar nevén a Szemenik-hegységben összesen 11,4 kilométer sípálya várja a téli sportok szerelmeseit. A régebbi és az újabb pályákat egy 5,6 kilométeres erdei út köti össze, ami igazi kiránduló élménye nyújt. A pályák reggel 9.00 és délután 17.00 óra között várják a síelni vágyókat. A szemenik a Bánsági-hegyvidék legmagasabb hegysége.

Ausztria egyik síparadicsoma

Ausztria egyik síparadicsoma

Zakopane, Lengyelország: A Zakopane a lengyel síelés igazi bölcsője, nem csak fantasztikus pályákkal, és összesen 50 kisebb-nagyobb sífelvonóval várja a vendégeket, de a környéken wellness fürdők és a magasabb, illetve szerényebb igényeknek is megfelelő szállodák is. Nagy előnye a helynek, hogy a környéken minden tudásszintnek megfelelő pálya adott, így a család minden tagja biztosan megtalálja a számára megfelelőt.

Livigno, Olaszország: Olaszország sem csak tengerpartból meg borvidékekből áll! Akad bőven síparadicsom is az országban. Livigno például ugyan ezer kilométerre van, mégis kifejezetten népszerű úti cél, ugyanis viszonylag megfizethető az ára, ráadásul több mint 100 kilométernyi sípályával várja a hóimádókat, a síelés szerelmeseit. Livignoban mindemellett persze más szórakozási lehetőségek is adottak a turisták számára, hiszen a városban van uszoda, korcsolyapálya, szauna, de kirándulhatnak a vendégek lovas szánnal is.