Sminkelj az ünnepekre az idei divat szerint!

Szinte klasszikusnak mondható a karácsonyi ünnepek alatt az arany smink. A legnagyobb divatmárkák választékában idén is felbukkan a ragyogás, ami sokszor az egész szemet beborítja. A saját kezű elkészítésénél választhatsz letisztult kivitelezést és bonyolított változatot is. Ha a hagyományos sminket választod, akkor a szemhéjadat fedd be arannyal, a szempillatöveket viszont árnyékold barna szemhéjceruzával. A modernebb változat esetében a külső szemzugokat, illetve a szemöldök alatti területet szürkével árnyékold, szemeidet pedig fekete szemceruzával húzd körbe.

[wp_ad_camp_1]

Nem kell feltétlenül natúr arany szemfestéssel pompáznod, ha az idei divatot követed. Az idei kínálatban ugyanis találhatsz olyan arany szemsminket, amit markáns tusvonallal emelhetsz ki, miközben néhol natúr barnával finomítasz az összképen. A teljes összképet kiegészíti az alsó szempillák tövét beárnyékoló szemceruza vonal is. Az ajkakról persze nem maradhat el a vörös ragyogás, ami az ez évi szezon egyik legmeghatározóbb része.

Smink divat ünnepre

Smink divat ünnepre

A visszafogott és szolid natúr smink is trendi választás, ha az aranyat nem szereted. Ezt a sminket egyszerű ünnepélyessé tenni. A hosszú szempillák, a hibátlan arcbőr, továbbá a hangsúlyos ajakfestés ugyanis az egyik legklasszikusabb smink. A trend szerint úgy kell rúzst választanunk, hogy az passzoljon körmeink színéhez. A natúr smink mindemellett a hibátlan alapozást is kötelezővé teszi.

Aki inkább a barnás, a bronzos árnyalatokat kedveli, az most örülhet, mert az arany mellett ez a kombináció is hódít. Több tervezőnél is felbukkant a szemek karikássá tétele ezen árnyalatok felhasználásával. Természetesen, ha a hétköznapon alkalmaznád ezt a trendet, akkor nyilvánvalóan inkább a már ismert füstös technikára kell gondolni. Az ajkakon ezen összeállítás esetében is a vörös jöhet szóba, esetleg a halványabb rózsaszín.