Sószappan a szépség szolgálatában

A só jótékony hatásait már évezredek óta használja az emberiség, hiszen az egészség megőrzése és helyreállítása érdekében is remek választásnak bizonyul az. A légzőszervi megbetegedésekre gyakorolt hatása mellett a bőrápolás terén is bizonyított már a tiszta só, érdemes kipróbálnia annak szappanként történő alkalmazását.

[wp_ad_camp_1]

Az elérhető árkategóriát képviselő, és rendkívül tartós sószappan nevével ellentétben az arc-, és bőrápolás fontos eszköze, ám nem a hagyományos értelemben vett szappanként kell használni azt. Ha ilyen módon próbálná bőrére kenni, hamar karcolásokkal és sérülésekkel lesz teli, ugyanis a sót oldatként javasolt felvinni a bőrre. Ha egy kis edénybe állítja, és önt alá kevés vizet, annyi só le fog oldódni, hogy az pont elegendő a bőrre történő felkenésre. Bátrabbak a nedves bőrt is bekenhetik a szappannal, de csak óvatosan, az érzékeny részeket kihagyva.

Sószappan

Sószappan

S hogy mire jó a bioboltok kínálatában szép számmal megtalálható termék? A só erejét kihasználva gyakorlatilag bármely bőrtípusra és bőrproblémára ideális választásnak bizonyul a szappan. Segít a bőr természetes pH-értékét beállítani, kiválóan alkalmas a pattanásos, zsíros bőr ápolására, de száraz bőr esetén is bizonyított már, ugyanis a nedvességet a bőrbe zárja, ezzel megakadályozva annak további kiszáradását. Előfordulhat, hogy kezdetben csípi majd a szappan, de ahogyan helyreáll a természetes egyensúly, úgy a csípő érzés is elmúlik. Rovarcsípésre, narancsbőrre, ekcémára is javasolni szokták a szakemberek a sószappant, de izzadásgátlásra is remek döntés. A mindennapi bőrápolás részeként érdemes beiktatni a készítményt, amely a természet erejét állítja az egészséges, vonzó külső elérésének szolgálatába. A takarékos megoldással kiválthatóak a kozmetikumok és bőrápoló krémek használata, hamarosan pedig búcsút mondhat a bőrproblémáknak is.