Spanyolország legszebb turistahelyei!

A gyönyörű strandokkal, finom ételekkel, és pezsgő éjszakai élettel Spanyolország Európa egyik legszebb és legkedveltebb kirándulóhelye.  Mivel Spanyolország magába foglal számos autonóm régiót és szigetet, az ország rengeteg különböző kultúrával és tájjal büszkélkedhet. Cikkünkben most feltárjuk Spanyolország legszebb helyeit, amelyek kihagyhatatlanok a turisták körében.

[wp_ad_camp_1]

Az első hely, amelyet mindenképpen érdemes meglátogatni Córdoba. Cordóba az andalúz régióban található Dél-Spanyolországban, és egy igazi labirintusra hasonlító apró kis középkori utcákból, terekből és udvarokból áll, amelyek mind a város nevezetessége köré épültek, a Mezquita köré. Az eredetileg mecsetnek szánt épület mára már ragyogó katedrálissá vált, megőrizve eredeti oszlopait és csíkos boltíveit. A következő megálló Valencia, az ország keleti részén található, és érdemes tavasszal, márciusban érkezni, amikor megrendezésre kerül a Fallas fesztivál. A fesztiválon a város összes utcája vagy szomszédsága bemutat egy papírmasá figurát különböző méretben és színben, és a fesztivál végén pedig ünnepélyesen elégetik azokat, majd megkezdődik az igazi buli.

Spanyolország

Spanyolország

Sevilla is kihagyhatatlan a Spanyolországba látogatók körében, hiszen a kivételes turisztikai látványosságaival, parádés fesztiváljaival és forgalmas éjszakai életével Spanyolország egyik leghíresebb városává vált az elmúlt évtizedekben. Sevilla nemcsak Andalúzia fővárosa, hanem az egész régió pénzügyi, és kulturális fővárosa is, hiszen számos gyönyörű történelmi épületnek ad otthont, például a Sevillai Székesegyháznak, ahol a hírek szerint Kolumbusz Kristóf nyugszik. Végül pedig Barcelona, amely az ország leglátogatottabb városa, ami nem csoda, hiszen mindent felkínál, amire egy turista vágyik egy európai városban: történelmi épületek, rengeteg vásárlási lehetőség, széles kultúra és pezsgő éjszakai élet. Barcelona legkiemelkedőbb épületeit, a Casa Battlót, vagy éppen a Sagrada Familia templomot a híres spanyol építész, Antoni Gaudi építette, amelyek a teljes katalán kultúrát magukban hordozzák.