Split klíma

A mai világban már egyáltalán nem számít luxuscikknek egy klíma beszerelése. Az időjárási viszonyok drasztikus megváltozásával, lassan a legtöbb otthonban helyet kapnak a klímák is. A klímákat bármilyen lakásba be lehet kötni. Régebbi és új építésű otthonokban is bátran helyet kaphatnak. Amennyiben még otthona építése előtt eldönti, hogy mindenképpen szüksége lesz egy légkondira, akkor nagyon sok felesleges felújítási költségtől szabadíthatja meg magát a későbbiekre nézve. Ha még az építkezés folyamán megtörténik a csövezés és minden egyéb szerelés, amely akár falbontással is járhat akkor Ön igen jó döntést hozott!

A split klíma esetében a hűtőkompresszor és a hőelvonó teljesen külön helyezkedik el egymástól, így a klíma zajosabb része a kültérre is telepíthető. A klíma szerelés során nagyon oda kell figyelni az elhelyezésre, hiszen annak nem szabad olyan helyre felszerelésre kerüli, ahol közvetlenül éri testünket. Minden klíma szerelés előtt egy alapos helyszíni felmérés veszi kezdetét, hiszen a szakembernek szüksége van arra, hogy felmérje, azt a területet ahova a klíma beszerelésre kerül. Nagyon fontos, hogy megfelelő teljesítményű klíma kerüljön otthonába, hiszen csak így érhető el a gazdaságos üzemeltetés.

Split klíma

Split klíma

A klíma szerelés esetén Ön minden esetben kérjen ajánlatot és csak az ajánlat elfogadása után engedje meg, hogy a szakemberek elkezdjék a belső munkálatokat! Először a csőrendszer kiépítése történik meg, majd ezt követi a csövezés és annak szigetelése. Ezután a kültéri szerelés következik, majd újra a beltér, hiszen következik a beltéri egység felszerelése. Nagyon fontos, hogy a kondenzvíz minden esetben igen szakszerű megoldással legyen elvezetve, hiszen így Ön elkerülheti a különböző beázásokat!