Szabadtéri jégpályák a világ minden tájáról

A téli hónapokban a világ néhány vonzóbb környezetét korcsolyapályává alakítják. Ezen a listán találhatók a világ legnagyobb, leglátványosabb és legvonzóbb szabadtéri jégpályái. Nagyszerű téli tevékenységet kínálnak, és szórakozási lehetőséget a hideg téli levegőben.

[wp_ad_camp_1]

A Fuji-Q Highland egy vidámpark, a Fujiyoshida-i Fuji-hegy tövében. Számos hullámvasútha van, valamint a The Haunted Hospital, a világ legnagyobb kísértetjárta látványossága. Télen a parkban található Japán legnagyobb szabadtéri korcsolyapályája, amelynek jégterülete 165.750 négyzetméter (3,8 hektár). A FlevOnice Hollandia leghosszabb műjégpályája. A számtalan csatornának és folyónak köszönhetően Hollandiában a korcsolyázók akár 200 km-es pályákat is élvezhetnek, de ezek a pályák csak hideg téli időben fagynak meg. A FlevOnice öt méter széles pályája olyan hűtőelemekkel rendelkezik, amelyek garantálják az igazi jeget. A téli hónapokban minden évben működik, az év mintegy 100 napján.

A chicagói Millennium Park nyilvános park a Michigan-tó partvonala közelében. 2004-ben nyitották meg. A parkban található McCormick Tribune jégpálya egy ingyenes nyilvános szabadtéri korcsolyapálya. Általában évente négy hónapig tart nyitva, november közepétől március közepéig, amikor évente több mint 100.000 korcsolyázót fogad. Az év hátralévő részében ez a Park Grill Plaza, Chicago legnagyobb szabadtéri étkezőhelye. A Rideau-csatorna egy festői csatorna, amely összeköti Kingston és Ottawa városait Ontarióban, Kanadában. A csatornát 1832-ben óvintézkedésként nyitották meg az Egyesült Államokkal folytatott háború esetén, és ma is használják. Télen a Rideau-csatorna Ottawa közepén áthaladó szakasza a világ egyik legnagyobb szabadtéri korcsolyapályájává válik. A jégpálya szabad hossza 7,8 kilométer (4,8 mérföld). Moszkva is rendelkezik jégpályával a Vörös téren.