Szabályozd zsaluziával az épületbe jutó fényt!

Az irodaházak, csarnoképületek, családi házak egyaránt kedvelt külső árnyékoló szerkezete a redőnyöknél jóval kedvezőbb fényszabályozást lehetővé tevő, hangsúlyosabb és mondhatni izgalmasabb homlokzati képet eredményező zsaluzia. A modernebb változat működtethető már elektromosan, sőt akár fényérzékelővel vagy programórával vezérelve is.

[wp_ad_camp_1]

A sodronyos és vezetősínes zsaluziaszerkezet lényege, hogy szalagokkal összekötött vízszintes alumíniumlamellái tengelyük mentén elfordíthatóak, illetve a szalagrendszer által teljesen felhúzhatóak. Ebből adódik az, hogy zsaluzia sok más külső árnyékolóval szemben a lamellák állíthatóságával alkalmazkodni tud a változó napálláshoz, sőt a napvédelem szellőzést is biztosít. Ezen nagyszerű szerkezetekkel a bejutó fény mennyisége lágyan szabályozható, bár a redőnyöknél megszokott teljes sötétséget nem tudják létrehozni.

Zsaluzia

Zsaluzia

Napjainkban a zsaluzialamellák már széles választékban, több méretben, illetve 150 féle színben rendelhetők. A lamellák működtetése pedig, mint említettük történhet kézi üzemeltetéssel és motorosan is. Az épület klimatizálását segíti az elektromos működtetés, mely lehet egyedi, csoportos, emelet szerinti, továbbá akár egész épületre vonatkozó.

A zsaluzia típusok között megtalálható a hajlékony lamella, amely korszerű külső lamellás árnyékoló, kizárólag kiváló felületkezeléssel ellátott alumínium alkatrészekből áll, esetleg UV-álló műanyag bevonatú drótkötéllel van feszítve. A merev lamellákat fémcsapok vezetik a vezetősínben, így nagyobb szerkezetek is gyárthatók, illetve jól állják a szelet. A Z lamella Z alakkal és íves vezetősínekkel is rendelhető, így sokkal attraktívabban mutatnak, valamint nyitott vagy félig nyitott állapotban jelentősen több fényt tükröznek a belső térbe.