Szerkessze önéletrajzát akár egy profi

A szakmai önéletrajz-írók átveszik a munkáltató és a toborzó gondolkodásmódját, amikor az önéletrajzok készítésével és szerkesztésével foglalkoznak. Az önéletrajz szerkesztéséhez új gondolkodásmódot kell kialakítania. Ha ez azt jelenti, hogy egy vagy két napra szünetet tart az önéletrajzírásban, mielőtt visszatérne rá, akkor ezt meg kell tennie.

[wp_ad_camp_1]

A jelentkezők gyakran annyi időt töltenek önéletrajzukkal, hogy már nem tudnak objektív áttekintést adni neki. Sok jelölt képtelen makro képet nyújtani tapasztalataikról és eredményeikről, és ahelyett, hogy a potenciális munkáltató számára fontos információkra összpontosítanának – mint például a számszerűsíthető teljesítmények – elakadtak a munka hétköznapi feladataira összpontosítva, amelyek kevésbé befolyásolják az önéletrajzot. Határozza meg azt az öt legfontosabb készséget, amelyet a munkáltató szeretne a tökéletes jelöltnél, és amelyet a munkaköri leírásban említett. Ezután összpontosítsa önéletrajzát arra, hogy miként ért el nagyszerű eredményeket ezeknek a képességeknek a kihasználásával. Például, ha értékesítési pozícióra pályázik, akkor a kvóta elérésére, a számla behatolására, a felderítésre és a lezárási technikákra kell összpontosítania. Ne törekedjen arra, hogy a munkáltató által elvárt alapvető készségekre koncentráljon.

A legtöbb esetben a felvételi menedzser eldönti, hogy Ön megfelelő jelölt-e egy visszahívásra, miután csak néhány másodpercig forgatta az önéletrajzát. Az önéletrajz minden sora ritkán olvasható teljes egészében. Minél több releváns információ található az önéletrajzban, annál gyorsabban jut arra a következtetésre a felvételi menedzser, hogy Ön jó jelölt a telefonálásra. Ha azonban az önéletrajz túl sok irreleváns információt tartalmaz, akkor növeli az elbocsátás esélyét. Végül, minél kevésbé talál egy munkaadó irrelevánsnak valamit az önéletrajzában, annál hatásosabb.