Szicília legszebb városai

Szicília szigete híres az egész világon csodálatos ételének, lenyűgöző vidékének, egyedi kultúrájának és gazdag történelmének köszönhetően. Ez a Földközi-tenger legnagyobb szigete, és Európa egyik legmagasabb vulkánja megtalálható a keleti felében. Szicília, ahogy ma ismerjük, hosszadalmas bonyodalom eredménye. Szicília egy ősi görög kolónia volt, amely a föníciai, római és bizánci birodalom része volt, mór emirátus lett, a normannok meghódították, majd számos európai hatalom kezébe került.

[wp_ad_camp_1]

A szicíliai városok festőiek, hiszen a hegyekben vagy a sziget szaggatott, sziklás partvonala mentén fekszenek. A városokban lehetőség van túrázásra és a legfinomabb ételeket is mind végig kóstolhatja ha éppen erre vágyik. Palermo, a sziget fővárosa Szicília északnyugati partján fekszik, és nagyszerűen bemutatja a régió történelmét. A hegyoldal táján fekszik, és büszkélkedhet a nagy, félhold alakú Mondello tengerparttal, ahol a város találkozik a tengerrel. A város tele van történelemmel és tipikus szicíliai építészettel, ezért érdemes erre a gyönyörű szigetre látogatni. A Casa Professa 16. századi temploma is egy csodaszép épület, amelynek barokk belső tere tökéletesen tükrözi Szicília stílusát.

Szicília

Szicília

Catania gyakorlatilag a tornyos Etna árnyékában fekszik a sziget nyugati partján és ez Szicília második legnagyobb városa. A történelmi helyszínek terén viszont még mindig ez az első a szigetem. Valójában Catania óvárosa Olaszországban a legjobb példája a barokk építészetnek. A Piazza del Duomo központi térének otthona a város szecessziós csodája, melyet az első szicíliai normann király épített a XI. században a római fürdő területén. A tér a halpiacot is magába foglalja – a La Pescheria-t – amely élettel és étellel teli egyaránt, ezért ezt sem szabad kihagyni.