Szlovákiai kirándulás tippek

Szlovákia rengeteg látnivalót és érdekességet tartogat az oda látogatók számára. Számos termálfürdővel és aqua parkkal, szép városokkal és gyönyörű természeti csodákkal rendelkezik. Itt mindenki megtalálhatja a hobbijának megfelelő elfoglaltságot, legyen az egy hegyi túra, vagy egy hétvégi golfozás.

[wp_ad_camp_1]

A termálfürdők kedvelőinek, mindenképp ajánlott ellátogatni a vihnyepeszerényi vízi paradicsomba. Ez a Selmeci-hegység közepén helyezkedik el, egy kis helységben, tökéletes lehet a pihenésre és a kényelem élvezésére, az év minden időszakában. A hely nem csak üdülő-, de sportközpont is egyben, számos wellness szolgáltatást és sportolási lehetőséget ad minden látogatónak. Vasban gazdag termálvízben fürödhetünk, miközben élvezhetjük a romantikus tájat, ezek mellett további olyan szolgáltatásokat, mint a jacuzzi, szauna, hidromasszázs, vagy a profi masszázs. A wellnessezés mellett sportolási lehetőségeként választható a bowling és a squash.

Donovaly

Donovaly

Szlovákia a síelni vágyóknak is minden élvezetet megad. Modern síközpontjában mindenki megtalálhatja azt a telelési helyet, mely az igényeit teljes mértékben kielégíti. Az egyik legkiválóbb síközpontoknak talán a Park Snow Donovaly síközpont mondható. Ez az Alacsony-Tátra nyugati részén, egy faluban található. Az oda látogatókat minőségi siklópályák, mesterséges havasítás, és számos szórakozási lehetőség várja. Akik csak kirándulásra, és városnézésre vágynak, azok semmiképp se hagyják ki Bártfa meglátogatását, melyet Szlovákia leggótikusabb városaként tartanak számon. Első írásos emlékei egészen a 13. századba nyúlnak vissza. A város főterén található 46 polgári ház, ami igazi látványosságnak számít, mivel ezek megőrizték eredeti formájukat. A városban található római katolikus Szent Egyed-plébániatemplom, 11 eredeti gótikus oltárával, igazi különlegességnek számít egész Európában.