Szokjon le a káros szenvedélyéről

Egyre gyakrabban fordul meg a fejében, hogy abba kellene hagynia a dohányzást, a családja, a munkatársai is gyakran a szemére vetik ezt a „rossz” szokását. Ön is tisztában van vele, hogy nemcsak a saját az egészségét, de és a környezetének egészségét is veszélyezteti, mert passzív dohányzásra készteti.

Viszont Ön nem könnyen tud lemondani róla, ráadásul szeret cigizni. Van egy köztes megoldás: az elektromos cigaretta. Igaz azért nem teljesen olyan, mint a hagyományos cigi. Egyrészt a folyadék, a liquid, – aminek az elpárologtatása nyomán keletkező gőz helyettesíti a cigi füstöt – nem tartalmazhat nikotint. Másrészt egy akkumulátor és egy fűtőszálas patron együttesen párologtatják el a folyadékot: az áram hatására a fűtőszál felhevül, és az így keletkező hő párologtatja el a folyadékot, némi mikrohullám és rezgés közrejátszásával. Tehát nem „ég”, mint a hagyományos cigaretta, így nem kerül a levegőbe és a tüdőnkbe káros égéstermék, és kémiai vegyület. A gőzében nincs sem kátrány, sem szénmonoxid.

Elektromos cigaretta

Elektromos cigaretta

Az elektromos cigaretta esetleges káros hatásait, illetve, hogy az e cigaretta gőze bármilyen káros hatást gyakorolna az emberi szervezetre még nem sikerült meggyőzően kimutatni. És amellett, hogy mindenképpen kevésbé káros, mint a hagyományos cigaretta, van még egy nem elhanyagolható előnye: jóval kevesebb kiadással jár, még akkor is, ha eleinte rágyújtunk egy-egy hagyományos cigire. Nagy az esélye annak, hogy egy idő után teljesen elhagyjuk az analóg cigarettát. Az sem elhanyagolható, hogy nagyon sokféle ízű, aromájú utántöltő folyadékból választhatunk ma már. Mielőtt készüléket illetve folyadékot választunk érdemes kikérni egy már tapasztalt e cigis véleményét, illetve tanácsát például arról, milyen akkumulátort, utántöltő folyadékot és patront válasszunk.