Hallstatt és Bad Ischl, a téli wellness paradicsomok

Ausztria ezen két csodás városa már régóta fő turisztikai célpontnak számít. Az Ausztriában található Hallstatt már 7000 évvel ezelőtt is lakott hely volt. Akkoriban találtak rá a helyi sóbányákra, amely köré települést szerveztek, majd kereskedelmi központtá alakították. Az emiatt kialakult gazdag történelmi múlt Hallstatt a világörökség részévé tette. Az odalátogatók felfedezhetik a város nevezetességeit, köztük pár múzeumot és archeológiai kiállítást, de a híres sóbányákban is túrázhatsz.

[wp_ad_camp_1]

A régió mesésen gyönyörű tájai miatt is érdemes mindenképp legalább egyszer ellátogatni Hallstatt környékére, ugyanis remek kirándulási és túrázási lehetőségeket rejt a vidék télen is nyáron is. A jól kiépített turistaútvonalak az osztrák hegyvidék felejthetetlen részeire juttatják el a kalandra vágyókat, csodás élményekben lehet részed.

Hallstatt téli wellness paradicsom

Hallstatt téli wellness paradicsom

Bad Ischl, az osztrák fürdőváros ugyancsak remek téli úti cél. A mindösszesen 468 méter magasan elhelyezkedő Bad Ischl elegyíti a régi szokásokat a turizmus modern felfogásával, így egy igazán csábító környezetet hoz létre az odalátogatók számára. A város idilli környezetben található közre fogja egy folyó és egy hegység, illetve rengeteg síparadicsom veszi körbe. A látogatók rengeteg kikapcsolódási lehetőség közül választhatnak. Utazhatsz például lanovkával a csúcsok között, meglátogathatod a Császárvillát, vagy a sóbányát.

Bad Ischl emellett régió legismertebb wellness központja is egyben. A fürdőkben látogatható koncertek és egyéb színvonalas zenés előadások remek kikapcsolódást a zenekedvelőknek. A város nevében szereplő “bad” szó is a fürdőre utal, ugyanis már egész Európa szeretne régóta ismert fürdőváros Bad Ischl. A melegvizes fürdők, a wellness kényeztetése pedig kifejezetten jól esik a fagyos téli napokban.