Szórakoztató munkahelyi tevékenységek a csapat összetartására

Amikor egy irodában dolgozik, megszokta, hogy minden nap találkozik munkatársaival. De mikor létesített utoljára velük kapcsolatot? Milyen csapatépítő tevékenységek voltak a kapcsolatok megerősítése és a munkahelyi kultúra javítása érdekében? Ha irodája nem tette a csapatépítő tevékenységeket prioritássá a munkahelyen, ne aggódjon. Több napsütés és szebb időjárás esetén a nyár kiváló alkalom arra, hogy kapcsolatba lépjen munkatársaival.

Mindenki szereti a fagylaltot! Bár nem biztos, hogy ez a legegyedibb javaslat egy szórakoztató munkahelyi tevékenységhez, a fagylaltozó parti nem igényel sok tervezést (vagy forrást), és garantáltan mindig siker lesz. Forró napon hozza össze az irodát néhány édes finomsággal. Üljön kint és szívja magába a napsugarakat, miközben a fagyival lehűl. Annak érdekében, hogy senki ne érezze magát kimaradtnak, vegye figyelembe a kollégái allergiáját vagy érzékenységét, és kínáljon elegendő biztonságos lehetőséget. Ebben a szórakoztató munkahelyi tevékenységben az a nagyszerű, hogy könnyen lehet valami, amit rendszeresen végez. Legyen havi hagyomány, hogy megünnepelje munkatársait és munkájukat! Az egyik legjobb dolog a nyárban a friss étel! Szórakozzon és kössön kapcsolatot munkatársaival egy irodai sütés (vagy főzés) segítségével, bármi is legyen a szezonban. Akár egy helyi tanyáról, akár egy személyes kertből származik, ez a tevékenység nemcsak azt fogja érezni, hogy kapcsolatban áll kollégáival, hanem az egész közösségével.

Szeretné érdekesebbé tenni? Rendezzenek sütőversenyt. Biztasson mindenkit, hogy süssön vagy főzzön valamit, majd szavazzák meg az emberek a kedvenc ételüket vagy desszertjüket. A nyertes ajándékkártyát, extra nyaralási napot vagy egyszerűen dicsekvési jogokat kaphat. Akár bizonyos szabályokat is meghatározhat, amelyeket mindenki követhet – attól függően, hogy a munkatársai mennyire versenyképesek.