Szórakoztató programok Eger városában

Eger egy csodálatos történelmi város, ahová évi szinten rengeteg turista látogat el, hiszen az éve minden szakában nagyszerű szórakozási lehetőségeket tud biztosítani, sosem hagyja unatkozni a látogatókat. Eger a művészeti és a történelmi kultúra szempontjából hazánk egyik leggazdagabb város, így ha szeretne egy tartalmas kiránduláson részt venni, akkor Egert mindenképpen érdemes útba ejteni.

[wp_ad_camp_1]

Eger történelmi múltjával szorosan összenőtt a borkultúra is, hiszen ha csak megemlítjük a város nevét az Egri Bikavér szinte mindenkinek azonnal eszébe jut, ugyanis a várost körbeölelő meseszép lankákon érlelődik évről-évre a magyar borok egyik legjobbika, azaz az Egri Bikavér. A város egyik legszebb része, a Szépasszony-völgy hangulatos pincesoraival, családias csárdáival és rendezvényeivel kitűnő szórakozási lehetőségeket biztosítanak a turisták számára, hiszen az egri pincékbe bárki ellátogathat egy finom borra, ilyenkor télen pedig egy ízes, meleg forralt borra.

Eger madártávlatból

Eger madártávlatból

A város híres melegvizű gyógyfürdői az Egri Strand és Termálfürdő télen is várja a kikapcsolódásra vágyókat. Medencéit minden évben hazai és külföldi turisták sokasága látogatja, hiszen a mozgásszervi betegségekben szenvedők is találnak bajaikra enyhülést és gyógyulást. Az ország egyik legnevesebb fedett uszodája a gyógyforrások környezetében található Bitskey Aladár Uszoda uszoda is várja az érdeklődőket.

Egerben jelenleg is tartanak az Adventi ünnepségek, melyek december 22-ig folyamatosan jobbnál-jobb és valóban érdekes programokat nyújtanak a felnőttek és a gyermekek számára is egyaránt. A színi előadásoktól kezdve a zenés programokon át a különféle karácsonyi vásárokig a látogatók számára megannyi szórakozási lehetőség találhat a páratlan szépségű történelmi városban.